Tenistov čaká dôležitý súboj v Portugalsku

TASR|22. feb 2011 o 10:54

Kvarteto tenistov Lukáš Lacko, Martin Kližan, Michal Mertiňák, Filip Polášek figuruje v nominácii slovenského kapitána Miloša Mečířa na zápas 1. kola I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára.

BRATISLAVA. Kvarteto tenistov Lukáš Lacko, Martin Kližan, Michal Mertiňák, Filip Polášek figuruje v nominácii slovenského kapitána Miloša Mečířa na zápas 1. kola I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v Portugalsku (4.-6. marca na antuke v stredisku Cruz Quebrada pri Lisabone).

V nominácii Portugalska figurujú Rui Machado, Frederico Gil, Leonardo Tavares a Joao Sousa.

V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas medzi Slovenskom a Portugalskom. V roku 1996 v dueli II. skupiny euro-africkej zóny na koberci v trnavskej Mestskej športovej hale zvíťazili Slováci 5:0. Mečířovi zverenci si vlani v septembri udržali príslušnosť v 1. skupine euro-africkej zóny, keď v Minsku zvíťazili nad domácim Bieloruskom 4:1. Ak Slováci v Portugalsku uspejú, v júli 2011 privítajú v 2. kole euro.africkej zóny doma Švajčiarov.

Mečíř sa bude proti Portugalsku spoliehať na rovnakých hráčov, ako v Bielorusku. "Ako piaty hráč pocestuje s nami Andrej Martin. Teraz je trochu prechladnutý. Dúfam, že do sobotňajšieho odletu sa dá úplne do poriadku. Lukáš Lacko by sa mal dnes večer vrátiť z turnaja v americkom Delray Beach. Pevne verím, že nebude mať výrazné problémy s prechodom na antuku, v doterajšom priebehu sezóny hrával iba na harde. Chcel by som, aby si vo štvrtok zatrénoval v antukovej hale. Martin Kližan je momentálne v Maroku, Mišo Mertiňák s Filipom Poláškom hrajú v mexickom Acapulcu," povedal Mečíŕ, ktorý považuje Portugalčanov za papierových favoritov.

"Machado s Gilom sú vo svetovom rebríčku momentálne vyššie ako naši najlepší singlisti. Najmä Machado hral v posledných týždňoch na antuke veľmi dobre. Portugalci si mohli zvoliť povrch, ktorý im najlepšie sedí, je to však všetko otvorené. Verím, že chlapci v Portugalsku zabojujú a pokúsia sa zvíťaziť. Trochu sa obávakm veterného a chladného počasia, keďže areál v Cruz Quebrada sa nachádza pri mori. V čase zápasu by tam malo byť 10-15 stupňov. Bude to úplne iný duel ako náš prvý vzájomný zápas v Trnave, kde sme na rýchlom povrchu hladko zvíťazili. V Portugalsku sa stal tenis populárnym športom, teraz majú najsilnejšiu generáciu hráčov," dodal Mečíř.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenistov čaká dôležitý súboj v Portugalsku