Tenistka Husárová ukončila kariéru

Janette Husárová
Janette Husárová (Autor: sita)
SITA|29. okt 2010 o 16:40

Janette Husárová oznámila koniec svojej kariéry. Spätne sa vracia do roku 2002, kedy si zahrala v osemfinále Australian Open, stala sa majsterkou sveta vo štvorhre a získala Pohára federácie.

BRATISLAVA. "Samozrejme, že to nie je rozhodnutie z dneška a ani minulého týždňa. Vnútorne som to mala takto vyriešené už dlhšie, čo sa dalo vytušiť aj z mojich iných aktivít. Akurát som to dosiaľ oficiálne cez médiá neriešila."

"Čoraz viac známych sa ma pýtalo, ako to vlastne so mnou je. Aj pre moje nové aktivity bude asi vhodnejšie takto oznámiť ukončenie aktívnej činnosti," vysvetlila svoje rozhodnutie rodáčka z Bratislavy.

K svojim najbližším aktivitám 36-ročná Husárová poznamenala: "Ako je čerstvo známe, stala som sa členkou komisie pre šport výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu a mládež."

"Okrem toho približne mesiac vediem so Števom Čižmarovičom tenisovú školu v prostredí Park hotela Stupava najmä pre deti z okolia, čo si tiež vyžaduje značnú porciu času. Navyše, všeobecne je známe, že sa už viac ako rok venujem organizovaniu tenisových turnajov ITF žien. Zo všetkého tohto sa dalo vytušiť, že moja kariéra speje ku koncu."

Janette Husárová počas svojej kariéry získala 24 titulov vo štvorhre na hlavnom profesionálnom okruhu, vo dvojhre sa takéhoto úspechu nedočkala.

"V singli si najviac cením osemfinále Australian Open 2002, vo štvorhre by som vyzdvihla titul majsterky sveta WTA v rovnakom roku po boku Rusky Jeleny Dementievovej. Na vrchole hierarchie úspechov je však podiel na zisku Pohára federácie 2002. Bol to výborny rok, panovala skvelá atmosféra a na niečo také sa nebude dať nikdy zabudnúť," zrekapitulovala vrcholy svojho pôsobenia na profesionálnom okruhu J. Husárová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenistka Husárová ukončila kariéru