Kužmová zabojuje o hlavnú súťaž Wimbledonu, Šramková neuspela

Viktória Kužmová.
Viktória Kužmová. (Autor: TASR)
Sportnet|29. jún 2017 o 13:14

Viktóriu Kužmovú vo finále kvalifikácie čaká Kanaďanka Bianca Vanessa Andreescová.

WIMBLEDON - 2. kolo kvalifikácie:

Viktória Kužmová (SR) - Polina Monovová (Rus.)

7:6 (1), 6:3 /za 91 minút/

Aleksandra Kruničová (1-Srb.) - Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR)

6:2, 6:0 /za 57 minút/

LONDÝN. Slovenská tenistka Viktória Kužmová zvíťazila vo štvrtok v Roehamptone v Londýne za 91 minút 7:6 (1), 6:3 nad rovnako nenasadenou Ruskou Polinou Monovovou v stretnutí druhého kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v britskej metropole (3. - 16. júla).

Kužmová v úvodnom sete viedla 2:0, ale aj zaostáva 3:5 a neskôr 5:6 a príjem, ale zachránila sa. V tajbrejku navodila rozhodnutie únikom na 5:0.

Navyše, hneď v otváracom geme druhej časti zvládla brejk a potom už súperke nedovolila vrátiť sa do zápasu. Monovovej zobrala servis aj v deviatej hre.

Čaká ju juniorská grandslamová šampiónka

Zverenkyňa Jána Sabovčíka v rámci programu NTC Kužmová nadviazala proti 24-ročnej 191. žene hodnotenia Monovovej na úspech 6:4, 2:6, 6:3, ktorý dosiahla v apríli na tvrdom povrchu na podujatí ITF v tureckom Istanbule.

Devätnásťročná Košičanka Kužmová (157. v singlovom renkingu WTA, čo je zároveň jej osobný rekord) bude v piatok bojovať o svoj premiérový prienik do seniorskej hlavnej súťaže na veľkej štvorke s Biancou Vanessou Andreescovou (187.).

Ešte len 17-ročná rumunskými koreňmi disponujúca Kanaďanka bude mať identickú ambíciu, teda debutovať v grandslamovej hlavnej súťaži.

Obe sú juniorskými šampiónkami na Majors vo štvorhre. Kužmová sa presadila na US Open 2015, Andreescová na Australian Open aj Roland Garros 2017.

Šramková si v hlavnej súťaži nezahrá

Naopak, nedarilo sa druhej slovenskej zástupkyni v druhom kole kvalifikácie Rebecce Šramkovej, ktorá nestačila na Srbku Aleksandru Kruničovú.

Podľahla jej za 57 minút hladko 2:6, 0:6.

Jediné dva gemy získala za stavu 0:4 v prvom sete.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Kužmová zabojuje o hlavnú súťaž Wimbledonu, Šramková neuspela