Alcaraz zvládol zápas o všetko, pri debute dokonale kopíruje Nadala

Radostné gesto Carlosa Alcaraza na Turnaji majstrov 2023.
Radostné gesto Carlosa Alcaraza na Turnaji majstrov 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. nov 2023 o 16:35 (aktualizované 17. nov 2023 o 23:10)

Zoznam semifinalistov je v Turíne kompletný.

Turnaj majstrov 2023

Červená skupina:

Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Daniil Medvedev (Rus.-3) 6:4, 6:4

Andrej Rubľov (Rus.-5) - Alexander Zverev (Nem.-7) 6:4, 6:4

TURÍN. Carlos Alcaraz sa stal štvrtým semifinalistom Turnaja majstrov v Turíne. Španiel o tom rozhodol v úvodnom piatkovom zápase Červenej skupiny, v ktorom vyhral nad Rusom Daniilom Medvedevom dvakrát 6:4.

Spolu s nasadenou dvojkou výberového podujatia postúpil aj jeho súper a z druhej skupiny prešli ďalej Srb Novak Djokovič a Talian Jannik Sinner.

Prvý set bol od úvodu vyrovnaný a obaja hráči si držali svoj servis. Ako prvý mal brejkbaly vo štvrtom geme Medvedev, no jeho súper ich dokázal odvrátiť.

Wimbledonský šampión Alcaraz sa dostal k brejku v siedmom geme, keď predviedol čistú hru a následne set úspešne dopodával - 6:4.

Španiel bol blízko k brejku aj v treťom geme druhého setu, no Medvedev to nakoniec zvládol a udržal si podanie. V deviatej hre sa mu to však už nepodarilo.

Tretí nasadený hráč prehrával 15:40, prvý brejkbal ešte odvrátil, no potom prišla beľmi dôležitá dvojchyba a Alcaraz podával za stavu 5:4 na víťazstvo. Mladý Španiel tlak zvládol a duel ukončil čistou hrou.

"Som rád, že som sa pri mojej premiére na turnaji dostal do semifinále. Na zápas sme sa s trénerom i celým tímom dobre pripravili," uviedol.

Duel medzi Alexandrom Zverevom a Andrejom Rubľovom už nič nezmení na tom, že Alcaraz vyhrá skupinu a tak sa v semifinále stretne s Djokovičom.

"Je to jedna z najťažších výziev, ktorým budem čeliť. Hrať proti Novakovi, ktorý vyhral tento turnaj už šesťkrát. Novak je Novak.

Momentálne je najlepší hráč na svete. Tento rok prehral len šesť zápasov, je neskutočný. Budem hrať svoj najlepší tenis a užijem si to tak, ako posledné zápasy. Teším sa na zápas," citovala ho oficiálna stránka ATP.

V spomenutom večernom dueli Zverev zdolal Rubľova 6:4, 6:4.

Zverev sa síce bilanciou dve víťazstvá a prehra vyrovnal Alcarazovi a Medvedevovi, ktorí postúpili z červenej skupiny, no mal z nich najhoršie skóre setov. Rubľov prehral všetky tri stretnutia, pričom nezvíťazil ani v jednom sete.

Tabuľka Červenej skupiny

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Alcaraz zvládol zápas o všetko, pri debute dokonale kopíruje Nadala