Alcaraz musel zaháňať včely, Zvereva však nešetril. Indian Wells ponúkne lákavé semifinále

Carlos Alcaraz na turnaji Indian Wells 2024.
Carlos Alcaraz na turnaji Indian Wells 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|15. mar 2024 o 08:00 (aktualizované 15. mar 2024 o 10:00)

V boji o finále sa predstaví aj sedemnástka turnaja.

INDIAN WELLS. Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v kalifornskom Indian Wells.

Druhý najvyššie nasadený hráč a obhajca titulu zdolal šestku "pavúka" Nemca Alexandra Zvereva 6:3, 6:1. V boji o finále ho čaká Jannik Sinner z Talianska.

Šampión tohtoročného Australian Open uspel ako tretí nasadený vo štvrťfinále proti Čechovi Jiřímu Lehečkovi v dvoch setoch 6:3 a 6:3.

Na turnaji pokračuje štvorka "pavúka" Rus Daniil Medvedev, ktorý si poradil so siedmym nasadeným Holgerom Runem z Dánska 7:5, 6:4.

Jeho semifinálovým súperom bude domáci Tommy Paul. Američan zdolal deviateho nasadeného Caspera Ruuda 6:2, 1:6, 6:3.

Indian Wells 2024

Dvojhra mužov - štvrťfinále:

Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Alexander Zverev (Nem.-6) 6:3, 6:1

Jannik Sinner (Tal.-3) - Jiří Lehečka (ČR-32) 6:3, 6:3

Daniil Medvedev (Rus.-4) - Holger Rune (Dán.-7) 7:5, 6:4

Tommy Paul (USA-17) - Casper Ruud (Nór.-9) 6:2, 1:6, 6:3

Alcaraz zaháňal včely rukami aj raketou

Zápas medzi Alcarazom a Zverevom však museli prerušiť a dôvod bol pomerne bizarný. Situácia bola však aj trochu nebezpečná.

Už po deviatich minútach hry za stavu 1:1 a 15:0 pri podaní Alcaraza zápas prerušili po tom, čo tenistov začal obťažovať roj včiel, ktorý sa objavil v ich blízkosti a poletoval nad dvorcom.

VIDEO: Zostrih zápasu Alexander Zverev - Carlos Alcaraz

Alcaraz spočiatku zaháňal včely rukami aj raketou, ale po chvíli pred nimi ušiel do zákulisia. Rovnako reagoval aj jeho súper Zverev a tiež empajrový rozhodca Mohamed Lahyani a dvorec Stadium 1 v Indian Wells Tennis Garden zostal bez hlavných aktérov.

Kamery ukázali, že včely sa po istom čase sústredili na stropnej, tzv. pavúkovej kamere zavesenej nad dvorcom, kde ich neskôr muž bez ochranného krytu vyčistil vysávačom. Použil pri tom aj rozprašovač na umývanie sedadiel v hľadisku.

Po neplánovanom prerušení, ktoré trvalo 1:48 h, sa opäť začalo hrať a Alcaraz po skvelom výkone "sfúkol" Zvereva 6:3, 6:1. Dvadsaťročný Španiel zahral 17 víťazných úderov popri len šiestich nevynútených chybách a v zápase nečelil žiadnemu brejkbalu.

Alcaraz: Nikdy som niečo také na kurte nevidel

"Bolo to zvláštne. Nikdy som niečo také na tenisovom kurte nevidel. Keď sme vybehli z kurtu, v televízii sme si všimli doslova inváziu včiel a veľa sme sa na tom smiali. Tento zápas si ľudia zapamätajú kvôli včelám a nie pre tenis, ktorý sme hrali," skonštatoval Alcaraz a ešte dodal:

"Keď sme sa vrátili na dvorec a znova sa rozcvičovali, uvidel som už len jednu-dve včely. Snažil som sa už potom na to nemyslieť a byť koncentrovaný iba na svoju hru."

Indian Wells Tennis Garden uvidí v mužskej dvojhre očakávané semifinále nasadenej dvojky s trojkou. Súperom Alcaraza bude Talian Jannik Sinner.

Víťaz Australian Open vyradil české prekvapenie Jiřího Lehečku 6:3, 6:3 a sériu víťazných zápasov v tomto roku potiahol na šestnásť. Spolu s triumfom v Davisovom pohári na sklonku minulého roku neprehral už 19 zápasov vo dvojhre.

"Každé víťazstvo v tejto sérii som si musel zaslúžiť. Je to výsledok tvrdej driny na dvorci aj mimo neho," povedal Sinner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Alcaraz musel zaháňať včely, Zvereva však nešetril. Indian Wells ponúkne lákavé semifinále