Na Slovensku sa mu darí. Holanďan prekonal v Bratislave historický rekord.

Tallon Griekspoor vyhral Peugeot Slovak Open 2021.
Tallon Griekspoor vyhral Peugeot Slovak Open 2021. (Autor: TASR)
TASR|14. nov 2021 o 18:38

Víťaznú sériu natiahol už na 26 zápasov.

Peugeot Slovak Open 2021

Tallon Griekspoor (Hol.-2) - Zsombor Piros (Maď.) 6:3, 6:2

BRATISLAVA. Holandský tenista Tallon Griekspoor sa stal víťazom dvojhry na bratislavskom challengri Peugeot Slovak Open.

Vo finále zdolal ako nasadená dvojka maďarského kvalifikanta Zsombora Pirosa 6:3, 6:2. Griekspoor získal jubilejný desiaty singlový titul na ATP Challenger Tour, už ôsmy v tomto roku, čo je historický rekord.

Holanďan natiahol víťaznú sériu už na 26 zápasov. V metropole Slovenska sa mu darí, v júni nenašiel premožiteľa na antukovom challengri Bratislava Open na dvorcoch Slovana.

Vďaka nedeľňajšiemu triumfu si odnáša prémiu 9200 eur pred zdanením, do svetového rebríčka ATP Entry si pripíše 90 bodov.

Griekspoor počas celého duelu s Pirosom ťažil z kvalitného podania a súpera prevýšil aj na returne. Za stavu 3:2 premenil v poradí siedmy brejkbal a prvý set sa stal jeho korisťou. Holanďan hral variabilne, bol trpezlivý vo výmenách.

Na začiatku druhého dejstva síce nevyužil vedenie 2:0, za stavu 2:2 však opäť prelomil podanie Pirosa a šancu na zisk piateho challengrového vavrínu za sebou už z rúk nepustil.

"V Bratislave som opäť prežil skvelý týždeň. V lete som tu vyhral antukový challenger, teraz som získal ďalší titul. Ďakujem divákom za to, že prišli i mojim trénerom.

Dúfam, že sa sem vrátim a budem opäť úspešný. Zsomborovi by som chcel zablahoželať k postupu do prvého challengrového finále," uviedol Griekspoor počas slávnostného ceremoniálu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na Slovensku sa mu darí. Holanďan prekonal v Bratislave historický rekord.