Opäť rozhodla Benčičová. Švajčiarky nedali šancu Austrálii a sú vo finále

Belinda Benčičová počas finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej 2021.
Belinda Benčičová počas finálového turnaja Pohára Billie Jean Kingovej 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. nov 2021 o 22:14

Švajčiarske tenistky v dvojhrách nestratili ani set.

Finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej 2021

2. semifinále:

Austrália - Švajčiarsko 0:2x

Storm Sandersová - Jill Teichmannová 0:6, 3:6

Alja Tomljanovičová - Belinda Benčičová 3:6, 2:6

PRAHA. Švajčiarky budú v sobotu súperkami hráčok Ruskej tenisovej federácie (RTF) vo finále Pohára Billie-Jean Kingovej. V druhom semifinále vedú v Prahe nad Austráliou 2:0.

Rozhodujúci bod získala Belinda Benčičová po triumfe 6:3, 6:2 nad Annou Tomljanovičovou. Helvétky si zahrajú o cennú trofej druhýkrát, v roku 1998 prehrali vo finále so Španielskom 2:3.

O úvodný bod pre Švajčiarsko sa v pražskej 02 aréne postarala Jill Teichmannová, ktorá po výbornom výkone deklasovala Storm Sandersovú 6:0, 6:3. Začala

ako z partesu, skvele podávala a dominovala aj v dlhších výmenách. V prvom sete uštedrila Austrálčanke "kanára" a v úvode druhého si po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0.

Sandersová v ďalších minútach ožila, vďaka zlepšenej hre vyrovnala na 3:3, no viac jej disponovaná súperka nedovolila. V deviatom geme premenila Teichmannová pri vlastnom servise hneď prvý mečbal, keď predtým otočila z 15:40.

Benčičová proti Tomljanovičovej potvrdila, že na finálovom turnaji má výbornú formu. Švajčiarka so slovenskými koreňmi hneď v druhom geme zobrala súperke servis a po potvrdení brejku išla do vedenia 3:0.

Tomljanovičová síce následne znížila na 2:3, no záver setu patril Benčičovej. Olympijská šampiónka mala vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania, darilo sa jej aj na returne

Na začiatku druhého dejstva po rýchlom brejku odskočila Tomljanovičovej na 2:0 a zápas už s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Opäť rozhodla Benčičová. Švajčiarky nedali šancu Austrálii a sú vo finále