Zostavy na finálový turnaj Davis Cupu sú známe. Slováci stavili na osvedčené mená

Zľava tenisti Lukáš Pokorný, Jozef Kovalík, Igor Zelenay, Lukáš Klein, Alex Molčan a Norbert Gombos počas tlačovej konferencie.
Zľava tenisti Lukáš Pokorný, Jozef Kovalík, Igor Zelenay, Lukáš Klein, Alex Molčan a Norbert Gombos počas tlačovej konferencie. (Autor: TASR)
TASR|15. júl 2024 o 21:55

Slovákov čakajú v skupine USA, Nemecko a Čile.

LONDÝN. V skupinovej fáze finálového turnaja Davisovho pohára bude Slovensko reprezentovať pätica tenistov v zložení Jozef Kovalík, Lukáš Klein, Alex Molčan, Norbert Gombos a Igor Zelenay.

Podujatie, na ktorom bude 16 tímov bojovať v štyroch rôznych skupinách, sa uskutoční od 10. do 15. septembra. Slováci pod vedením nehrajúceho kapitána Tibor Tótha nastúpia v C-skupine v čínskom Ču-chaji proti Nemecku, USA a Čile.

Do novembrovej vyraďovacej fázy v Malage postúpia dva tímy z každej skupiny.

Nemecké farby budú hájiť Jan-Lennard Struff, Dominik Köpfer, Kevin Krawietz a Tim Pütz. Sebastian Korda si vybojoval miesto vo výprave USA, spolu s ním sa v tíme sú aj Marcos Giron, Brandon Nakashima, Rajeev Ram a Austin Krajicek.

Čile na turnaj nominovalo Alejandra Tabila, Nicolasa Jarryho, Matiasa Sota, Cristiana Garina, a Marcela Tomasa Barriosa Veru. Slováci postúpili do skupinovej fázy po februárovom triumfe nad Srbskom 4:0 na zápasy.

Wimbledonský šampión Carlos Alcaraz bude reprezentovať Španielsko vo Valencii. V rovnakej skupine sa predstaví aj Austrálčan Alex De Minaur.

Prvý muž svetového rebríčka a víťaz tohtoročného Australian Open Jannik Sinner povedie obhajcov titulu z Talianska v A-skupine v Bologni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zostavy na finálový turnaj Davis Cupu sú známe. Slováci stavili na osvedčené mená