Kyrgios zahral 75 víťazných úderov, napriek tomu Rusovi podľahol

Karen Chačanov a Nick Kyrgios po zápase na US Open 2022.
Karen Chačanov a Nick Kyrgios po zápase na US Open 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. sep 2022 o 21:05 (aktualizované 7. sep 2022 o 07:40)

Chačanov si zahrá prvé grandslamové semifinále.

US Open 2022

Muži - dvojhra - štvrťfinále:

Casper Ruud (Nór.-7) - Matteo Berrettini (Tal.-14) 6:1, 6:4, 7:6 (4)

Karen Chačanov (Rus.-27) - Nick Kyrgios (Austr.-23) 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3), 6:4

NEW YORK. Nórsky tenista Casper Ruud sa stal prvým semifinalistom záverečného grandslamového turnaja sezóny US Open.

Siedmy najvyššie nasadený hráč si v utorňajšom stretnutí štvrťfinále poradil s turnajovou štrnástkou Talianom Matteom Berrettinim 6:1, 6:4, 7:6 (4).

Berrettinimu k víťazstvu nepomohlo ani trinásť es, jeho súper nemal ani jedno.

Ruud je prvý Nór v histórii, ktorý sa prebojoval do semifinále na US Open. "Všetko sa mi darilo. Potreboval som nejaké údery zahrať presne tak, ako som ich aj zahral," povedal po zápase.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Casper Ruud - Matteo Berrettini

Ruud sa v boji o finále stretne s Rusom Karenom Chačanovom, ktorý po päťsetovej bitke zdolal Austrálčana Nicka Kyrgiosa 7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4.

Chačanov sa dostal do svojho prvého grandslamového semifinále, duel s Kyrgiosom trval 3 hodiny a 41 minút.

Ruský tenista zaznamenal 30 es a 63 víťazných úderov. Kyrgios ich mal 75, ale urobil 58 nevynútených chýb oproti 31 chybám súpera.

"Dokázal som to. Konečne mi preukážte trochu uznania," povedal Chačanov tesne po zápase smerom k väčšej časti publika, ktoré držalo palce Kyrgiosovi.

"Bol to šialený zápas, čakal som, že to bude takto. Bol som pripravený behať a bojovať, aby sa hralo päť setov. Hrali sme takmer štyri hodiny a to je jediný spôsob, ako Nicka zdolať," dodal Chačanov.

"Je to zničujúce. Láme mi to srdce," vyhlásil Kyrgios a ďalej si uľavil: "V podstate každý druhý turnaj počas roka je strata času. Jediné, čo si budú ľudia pamätať, sú vaše výkony na grandslamových turnajoch."

VIDEO: Zostrih zo zápasu Nick Kyrgios - Karen Chačanov

Ruský tenista povedal, že v piatkovom semifinále s Ruudom nemá čo stratiť. V roku 2020 prehral s Nórom na antuke v Ríme v ich jedinom predchádzajúcom vzájomnom stretnutí.

"Chcel by som vyhrať, moje očakávania stúpajú. Urobil som veľký krok vpred, dostal som sa do prvého semifinále a myslím si, že už nemám čo stratiť. Chcem do toho ísť a byť pripravený na ďalší zápas a dúfam, že bude dobrý."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kyrgios zahral 75 víťazných úderov, napriek tomu Rusovi podľahol