Jamrichová mala slzy v očiach, dostala kanára. V Paríži však oslavuje postup

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová.
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová. (Autor: REUTERS)
Miroslav Kováčik|5. jún 2024 o 15:10 (aktualizované 5. jún 2024 o 15:50)

Slovenská tenistka otočila na Roland Garros už druhý zápas.

Roland Garros 2024

Dvojhra junioriek - osemfinále:

Renáta Jamrichová (SR-1) - Teodora Kostovičová (Srb.-16) 0:6, 6:3, 6:4

Mia Pohánková (SR) - Kristina Penickova (USA) 2:6, 2:6

PARÍŽ. Bol to netypický pohľad. Slovenská tenistka Renáta Jamrichová často nedáva na kurte znať svoje emócie, ale v Paríži ju premohli.

V osemfinále juniorskej dvojhry na Roland Garros sa jej spočiatku vôbec nedarilo. Kým ona svoje šance nevyužívala, súperka ju nemilosrdne trestala.

Za stavu 1:0 zvládla Srbka Teodora Kostovičová na podaní vyše 16-minútový gem a onedlho svoj náskok zveľadila už na komfortných 5:0.

Pred výmenou strán bolo vidieť, že Jamrichová má slzy v očiach. 

Uterákom si pretierala oči a následný gem doslova odchodila. Bolo jasné, že rodáčka z Trnavy chce mať nevydarený prvý set čím skôr za sebou.

Možno na ňu doľahlo aj to, že okrem trénera Jána Matúša sledoval zápas v hľadisku aj prezident Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř. 

Olympijský víťaz zo Soulu 1988 neraz sledoval Jamrichovej tréningy a snažil sa jej dať cenné rady. Aj preto sa pred ním určite chcela predviesť v lepšom svetle, ako dostať v prvom sete kanára. 

Pred pokračovaním zápasu využila krátku prestávku, možno si ešte poutierala posledné slzy a do druhého setu nastúpila koncentrovaná. 

Za stavu 2:1 využila ôsmy brejkbal a evidentne jej padol veľký kameň zo srdca.

Kostovičová zrazu herne nestíhala a tiež ju nepotešil verdikt rozhodcu, ktorý prisúdil bod Jamrichovej, hoci Srbka ukazovala, že loptička skončila v aute.

Za stavu 5:1 síce prišlo zo strany juniorskej svetovej jednotky mierne poľavenie, ale v deviatom geme čistou hrou ukončila druhé dejstvo.

Veľmi dobre vstúpila aj do toho rozhodujúceho. Na tretí pokus prelomila podanie súperky a následne si udržala to svoje. Po dlhom čase zaťala ľavú ruku v päsť, tak ako veľakrát pri jej triumfe na Australian Open.

Srbka sa však nevzdala a postupne nielenže vyrovnala hru, ale aj skóre. Za stavu 4:4 si však neudržala podanie, a tak išla Jamrichová podávať na víťazstvo.

V desiatom geme najskôr nepremenila mečbal, následne odvrátila brejkbal a napokon po dvoch hodinách ukončila zápas priamym bodom z podania.

Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra nastúpi v ďalšom kole proti Češke Tereze Valentovej, svojej deblovej partnerke.

Vo dvojhre však už nepokračuje Mia Pohánková. Nad sily slovenskej juniorky bola Američanka Kristina Penickova, ktorá vyhrala 6:2, 6:2.

Rodáčka z Levíc ešte v 2. kole štvorhry nastúpi s Kolumbijčankou Valentinou Mediorrealovou Ariasovou. Spolu vyzvú práve pár Jamrichová, Valentová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jamrichová mala slzy v očiach, dostala kanára. V Paríži však oslavuje postup