Jamrichová verí, že tentokrát už bude vo finále. Prevalcovala ma, priznala krajanka

Renáta Jamrichová na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024 v Bratislave.
Renáta Jamrichová na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024 v Bratislave. (Autor: TASR)
Matej Hank|11. okt 2024 o 17:27 (aktualizované 11. okt 2024 o 19:09)

Jamrichová zvládla slovenský súboj v dvoch setoch.

J&T Banka Slovak Open 2024

Dvojhra žien - štvrťfinále:

Renáta Jamrichová (SR) - Radka Zelníčková (SR) 6:4, 6:2

Oceane Dodinová (Fr.-1) - Celine Naefová (Švajč.) 6:2, 6:4

Antonia Ružičová (Chor.-5) - Elsa Jacquemotová (Fr.-3) 6:2, 6:3

Mia Pohánková (SR) - Elena Pridankinová (Rus.-6) 6:4, 6:4

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa po tretí raz za sebou prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024.

Vo štvrťfinále zdolala v bratislavskom NTC krajanku Radku Zelníčkovú 6:4, 6:2.

Dominantný výkon

Jamrichová predviedla na turnaji azda najlepší výkon. Svedčia o tom aj štatistiky. Ani raz nestratila podanie, dokonca sa Zelníčková nedostala ani k jednej brejkbalovej šanci.

"Od začiatku do konca som bola sústredená na každú loptičku. Veľmi dobre som podávala, pomohlo mi to v ťažkých situáciách," zhodnotila svoj výkon.

VIDEO: Renáta Jamrichová reaguje po postupe do semifinále

Jej hra sa páčila aj súperke. "Renáta ukázala výborný tenis, neuveriteľne podávala. Nedostala som sa ani k jednej brejkbalovej možnosti. Bola som dosť unavená, prevalcovala ma," pochválila.

Víťazke pomohlo k lepšiemu výkonu aj to, že sa snažila nevnímať tlak od ľudí. "Nerozmýšľala som nad tým, že musím obhájiť body. Chcela som si to užiť," dodala.

Urobila veľký progres

Obe tenistky sa stretli súťažne len raz - v roku 2022 na turnaji W75 v Trnave, čo bol prvý ženský turnaj pre Jamrichovú. Vtedy vyhrala 6:2, 6:2.

Zelníčková však cítila, že trnavská rodáčka urobila odvtedy veľký progres.

"Určite urobila progres v pohybe, zapracovala na kondičke, má presné údery, výbornú ruku. Tým, že je výborná juniorka, tak si myslím, že vie presne, čo robí na kurte," vychválila svoju krajanku.

Pre Zelníčkovú je postup do štvrťfinále vyrovnanie osobného maxima. To dosiahla na W75 v Trnave v roku 2023.

Do hlavnej časti sa musela prebojovať z kvalifikácie. V druhom kole dokonca zdolala nasadenú dvojku Chloe Paquetovú, ktorá je v rebríčku WTA vyššie o 350 priečok.

"Som spokojná s mojimi výkonmi, ukázala som za túto sezónu najlepší tenis," zhodnotila Zelníčková, ktorá ešte po boku Poliny Jatčenkovej zabojuje o finálovú účasť vo štvorhre.

V live rankingu sa 21-ročná Slovenka posunula o 44 pozícií na 412. miesto. "Chystám sa na ITF turnaje vyššej kategórie. Plánujem odletieť aj do Turecka," predstavila Zelníčková svoje plány.

VIDEO: Redka Zelníčková hodnotí účinkovanie na turnaji v Bratislave

Tretie semifinále po sebe

Zelníčková bola doteraz v rebríčku vyššie ako Jamrichová. Po tomto turnaji sa to zmení, keďže 19-ročná Slovenka poskočila minimálne na 405. priečku

V dueli o postup do finále nastúpi Jamrichová v sobotu proti piatej nasadenej Chorvátke Antonii Ružičovej, ktorá si poradila s trojkou "pavúka" Elsou Jacquemotovou z Francúzska 6:2, 6:3.

"Raz som sa s ňou rozohrávala na turnaji asi polhodinu, zápas som s ňou ešte nehrala," okomentovala Jamrichová.

Pôjde pre ňu už o tretie semifinále po sebe na tomto turnaji. "Dúfam, že to dopadne lepšie ako minulé roky. Budem sa tešiť na zajtrajší zápas," povedala.

Predstavila aj plán na to, ako poraziť semifinálovú smolu a zabojovať o titul. "O triumfe každý rok rozmýšľam. Dvakrát mi to nevyšlo, teraz by som nemala nad tým premýšľať," uzavrela s úsmevom na tvári.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jamrichová verí, že tentokrát už bude vo finále. Prevalcovala ma, priznala krajanka