Na Wimbledone skončili traja Slováci, jedného vyradil krajan

Andrej Martin.
Andrej Martin. (Zdroj: TASR/AP, Autor: TASR)
TASR|20. jún 2022 o 13:55 (aktualizované 20. jún 2022 o 18:30)

V kvalifikácii skončili Horanský, Kovalík aj Lacko.

LONDÝN. Slovenský tenista Filip Horanský neuspel v kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 1. kole podľahol Talianovi Salvatoremu Carusovi 6:3, 1:6, 4:6.

Neuspel ani jeho krajan Jozef Kovalík, ktorý podľahol v kvalifikácii 28. nasadenému rakúskemu súperovi Jurij Rodionov v dvoch setoch 4:6, 6:7 (4).

Z postupu sa napokon tešila dvojica Slovákov. Andrej Martin zdolal krajana Lukáša Lacka za 52 minút 6:2, 6:1. Lukáš Klein nastúpil proti držiteľovi voľnej karty Billymi Harrisovi z Veľkej Británie a zdolal ho 6:3 a 6:4.

V druhom kole sa stretne s víťazom duelu medzi ôsmym nasadeným Nemcom Yannickom Hanfmannom a Jellem Selsom z Holandska. Martina zase čaká šiesty nasadený Marc-Andrea Hüsler zo Švajčiarska.

Priamo v hlavnej súťaži sa predstavia medzi mužmi Alex Molčan, medzi ženami Anna Karolína Schmiedlová a Kristína Kučová.

Norbert Gombos bol podľa pôvodného rozpisu štvrtým náhradníkom pre hlavnú súťaž, napokon sa však do kvalifikácie neprihlásil. "Nemá pre mňa zmysel hrať kvalifikáciu na bezbodovom turnaji," povedal.

Winbledon 2022

Kvalifikácia - dvojhra - 1. kolo:

Salvatore Caruso (Tal.) - Filip Horanský (SR) 3:6, 6:1, 6:4

Jurij Rodionov (Rak.) - Jozef Kovalík (SR) 4:6, 6:7 (4)

Andrej Martin (SR) - Lukáš Lacko (SR) 6:2, 6:1

Lukáš Klein (SR) - Billy Harris (V. Brit.) 6:3, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na Wimbledone skončili traja Slováci, jedného vyradil krajan