Telo si povedalo dosť. Za tri roky mala štyri operácie, olympijská senzácia končí

Monica Puigová.
Monica Puigová. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|14. jún 2022 o 18:00

Monica Puigová bola prvá olympijská šampiónka z Portorika.

BRATISLAVA. Zahodila raketu za seba a začala skákať od radosti. Jej víťazná oslava sa stala legendárnou. Bola v tej chvíli najlepšou tenistkou na svete. Nie podľa rebríčka, ale vďaka výkonom, ktoré predvádzala niekoľko dní na jedinom turnaji.

Bola neprekonateľná, hoci len chvíľu.

Monica Puigová sa nikdy v rebríčku WTA nedostala vyššie, ako na 27. miesto, na grandslamovom turnaji bolo jej najlepším výsledkom jedno osemfinále Wimbledonu. Ale predsa sa do histórie zapísala niečím, čo sa nikdy nepodarilo väčšine svetových jednotiek či grandslamových víťaziek.

V Riu 2016 získala olympijské zlato. A ešte akým spôsobom!

Hrala dokonalý zápas

"Ja som neprehrala, ona ma zdolala. Hrala takmer dokonalo, nerobila skoro žiadne chyby," chválila ju zdolaná finalistka Angelique Kerberová. Tá pritom zažívala takmer dokonalú sezónu.

Vyhrala Australian Open, US Open, bola vo finále Wimbledonu a Turnaja majsteriek a stala sa neskôr svetovou jednotkou.

Na olympijské zlato však ako obrovská favoritka nedosiahla.

Pre Portoriko, malý karibský ostrov s troma miliónmi obyvateľov, vybojovala Puigová historicky prvé olympijské zlato. Krajina už mala osem medailí z olympiád, ale všetky boli strieborné alebo bronzové. Zlata sa dočkala až Puigová.

Teraz ohlásila koniec kariéry. Má iba 28 rokov. Mohlo by sa to zdať prekvapivé, kto však trocha sledoval jej kariéru, nemôže sa čudovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Telo si povedalo dosť. Za tri roky mala štyri operácie, olympijská senzácia končí