Kričal a obťažoval divákov. Finále Wimbledonu narušil protestujúci muž

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. júl 2022 o 16:31

Neurobil to prvýkrát.

WIMBLEDON. Nedeľňajšie finále mužskej dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny v londýnskom Wimbledone narušil aktivista Drew Pavlou, ktorý chcel upozorniť na čínsku tenistku Šuaj Pcheng.

Niekdajšia jednotka svetového rebríčka WTA vo štvorhre v jeseni 2021 obvinila niekdajšieho čínskeho vicepremiéra Čang Kao-liho zo sexuálneho napadnutia.

Vo februári 2022 označila celú kauzu ako nedorozumenie veľkých rozmerov a odmietla akékoľvek sexuálne násilie. Odvtedy sa na verejnosti neobjavila, čo sa Pavlouovi zdá podozrivé.

Pavlou prepašoval na hlavný dvorec transparent s nápisom "Kde je Šuaj Pcheng?" a mal na sebe tričko s rovnakou otázkou.

V úvode tretieho setu tie isté slová nahlas zakričal a ochrankári ho hneď vyviedli zo štadióna.

"Nechcel som prerušiť samotný zápas, tak som počkal na prestávku a potom som to len zakričal. Túto čínsku tenisovú hviezdu prenasleduje tamojšia vláda. Prečo organizátori Wimbledonu nič nepovedia? Kričal som najhlasnejšie ako som mohol, lebo som chcel, aby to ľudia počuli," povedal aktivista, ktorý niečo podobné urobil aj na tohtoročnom Australian Open.

"Odviedli ho po tom, ako narušil zápas kričaním, behaním po schodoch a obťažovaním ostatných divákov," uviedol All England Club v oficiálnom stanovisku k Pavlouovi.

Ten sa po vyhodení pokúšal vrátiť na štadión, ale bezpečnostná služba ho nepustila ani s platnou vstupenkou.

Pred zápasom vraj prešiel kontrolou tak, že transparent si schoval v topánke a tričko v nohaviciach.

Tridsaťšesťročná Šuaj Pcheng je dvojnásobná grandslamová šampiónka vo štvorhre (Wimbledon 2013 a Roland Garros 2014, v oboch prípadoch s Hsieh Su-wei z Taiwanu).

Na turnajoch WTA absentuje od februára 2020.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Kričal a obťažoval divákov. Finále Wimbledonu narušil protestujúci muž