Na US Open zažil najkrajšie momenty kariéry. Thiem sa lúčil so slzami v očiach

Dominic Thiem na US Open 2024
Dominic Thiem na US Open 2024 (Autor: TASR/AP)
SITA|27. aug 2024 o 14:47

Bývalá svetová oznámila koniec kariéry v máji.

NEW YORK. Rakúsky tenista Dominic Thiem neuspel v 1. kole grandslamového turnaja US Open, s trinástym nasadeným hráčom, Američanom Benom Sheltonom prehral 4:6, 2:6, 2:6.

Pre 30-ročného rodáka z Lichtenörthu to bol posledný duel na grandslamovom podujatí v kariére. Ešte v máji totiž informoval o tom, že po skončení aktuálnej sezóny zavesí raketu na klinec.

Kariéru Thiema v ostatných rokoch výrazne limitovalo zranenie zápästia.

"Chcel by som sa poďakovať všetkým za podporu. Pred desiatimi rokmi som štartoval na US Open prvýkrát, na dvorci Arthura Ashea som zažil najkrajšie momenty v kariére. Keď som v roku 2020 celkovo triumfoval vo Flushing Meadows, bolo to také zvláštne,“ so slzami v očiach povedal Thiem, ktorý okrem US Open 2020 ovládol aj 16 ďalších turnajov v singli.

„Keď som tento turnaj vyhral, zúrila vo svete pandémia koronavírusu a vládli prísne obmedzenia. Nemohol som sa spoľahnúť na podporu fanúšikov.

Som veľmi šťastný, že pri mojej rozlúčke som mohol hrať opäť na najväčšom dvorci sveta pred fantastickou diváckou kulisou,“ doplnil dvojnásobný finalista Roland Garros.

Thiem sa už počas svojej kariéry venoval environmentálnym témam a s vážnosťou pristupoval k rôznym projektom v rámci ochrany prírody. Bol tvárou kampaní na ochranu oceánov či včelstva.

„Presne to sú témy, do ktorých sa po konci kariéry ponorím ešte hlbšie. Mám tiež menší futbalový klub a veľa kamarátov. Myslím si, že sa nebudem nudiť. Či zostanem pri tenise, na to aktuálne odpoveď nepoznám,“ uzavrel Rakúšan, ktorý bol v marci 2020 na 3. mieste svetového rebríčka ATP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na US Open zažil najkrajšie momenty kariéry. Thiem sa lúčil so slzami v očiach