Medvedev nestačil na francúzskeho veterána. Na Roland Garros nemá veľké očakávania

Daniil Medvedev.
Daniil Medvedev. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. máj 2022 o 09:27

Antuka nie je rusovým najobľúbenejším povrchom.

ŽENEVA. Ruský tenista Daniil Medvedev po nevydarenom návrate do súťažného kolotča uviedol, že na grandslamovom Roland Garros nebude patriť medzi favoritov.

Vlaňajší šampión US Open absolvoval v utorok na turnaji ATP v Ženeve prvý zápas od operácie prietrže. V 2. kole dvojhry však podľahol Francúzovi Richardovi Gasquetovi 2:6, 6:7 (5).

"Na antukových dvorcoch nedokážem predvádzať svoj najlepší tenis. V minulosti som na najpomalšom povrchu síce dosiahol niekoľko dobrých výsledkov, no chýba mi konzistentnosť výkonov.

Na antuke sa jednoducho necítim tak sebavedomo ako na iných povrchoch. Ukázalo sa to v závere zápasu s Gasquetom, keď som za stavu 5:6 v tajbrejku spravil dvojchybu. Som sklamaný, v kariére som však už zažil aj ťažšie prehry.

Fyzicky som sa necítil zle. Ak ešte pár dni potrénujem, budem pripravený na Roland Garros," uviedol Medvedev pre akreditované médiá.

Vlani postúpil v Paríži do štvrťfinále, teraz nepôjde do francúzskej metropoly s veľkými očami. "Neviem, ako moje telo zareaguje na zápasovú záťaž, veď som nehral takmer dva mesiace.

Nebude ľahké sa dostať do formy, ktorú som mal vlani, no pokúsim sa o to. Ak mi budú fungovať moje zbrane, môžem byť aj na antuke nebezpečný," dodal druhý hráč svetového rebríčka ATP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Medvedev nestačil na francúzskeho veterána. Na Roland Garros nemá veľké očakávania