Bartyová splnila misiu. Austrália už nemusí myslieť na 70-te roky (ohlasy médií)

Ashleigh Bartyová s trofejou za Australian Open 2022.
Ashleigh Bartyová s trofejou za Australian Open 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|29. jan 2022 o 14:40

Prelomila prekliatie na Australian Open 2022.

BRATISLAVA. Tenistka Ashleigh Bartyová prvýkrát triumfovala na domácom grandslame. Titul na Australian Open 2022 je jej tretím v kariére.

Americkú senzáciu Danielle Rose Collinsovou zdolala za 89 minút 6:3, 7:6 (2).

Stala sa tak prvou Austrálčankou od roku 1978, ktorá triumfovala v singli na domácom grandslame. Naposledy sa to podarilo Christine O'Neillovej.

Prečítajte si ohlasy svetových médií na triumf austrálskej tenistky Ashleigh Bartyovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open:

Herald Sun (Austr.): "Misia splnená. Bartyová ukončila 44-ročné austrálske čakanie na triumf na domácom grandslame."

ABC (Austr.): "Bartyová predviedla v druhom sete historického finále Australian Open skvelý obrat a získala tretí grandslamový titul."

AP (USA): "Ash Bartyová pri príprave na Australian Open už nebude musieť myslieť na 70-te roky. V druhom sete finále s Danielle Collinsovou otočila z 1:5 a ukončila 44-ročné austrálske suchoty."

ESPN (USA): "Ash Bartyová zdolala vo finále Danielle Colinsovú a vyhrala Australian Open."

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Bartyová prelomila prekliatie. Titul v ženskej dvojhre sa po 44 rokoch vracia do Austrálie. KO pre Collinsovú."

Marca (Šp.): "Bartyová zakončila spanilú jazdu v Melbourne ziskom titulu - prvého pre Austráliu po 44-ročnej prestávke."

L'Equipe (Fr.): "Bartyová na ceste za finálovým triumfom na Australian Open vytasila kompletný arzenál. V druhom sete predviedla svetová jednotka famózny obrat."

iDnes.cz (ČR): "Finále má jasnú víťazku. Bartyová sa nadrela viac ako v predchádzajúcich zápasoch, v druhom sete prehrávala 1:5, no aj tak dokráčala k triumfu na Australian Open."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bartyová splnila misiu. Austrália už nemusí myslieť na 70-te roky (ohlasy médií)