Zažíva skvelú premiéru. Molčan zabojuje o osemfinále Wimbledonu

Alex Molčan.
Alex Molčan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. jún 2022 o 13:55 (aktualizované 30. jún 2022 o 14:20)

Vyrovnal svoje grandslamové maximum.

Wimbledon 2022

muži - dvojhra - 2. kolo:

Alex Molčan (SR) - Marcos Giron (USA) 6:3, 6:2, 6:4

LONDÝN. Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do 3. kola Wimbledonu 2022. V druhom kole si poradil Američanom Marcosom Gironom 6:3, 6:2, 6:4.

Molčan pri svojej premiére na tráve All England Clubu vyrovnal svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho US Open.

Najlepší slovenský singlista v úvodnom geme stratil vlastné podanie, hneď vzápätí však kontroval rebrejkom a dostal sa na koňa. Za stavu 3:2 opäť zobral Gironovi servis a prvý set získal vo svoj prospech.

Molčan výborne returnoval, hral variabilne, vo výmenách dokázal Girona rozbehať. Na jeho konto pribúdali víťazné údery z forhendu i bekhendu.

V druhom dejstve si Molčan po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 4:0. Zverenec trénerov Mariána Vajdu a Karola Becka diktoval tempo, robil minimum nevynútených chýb a smeroval za víťazstvom.

V treťom sete rýchlo odskočil Gironovi na 2:0 a prvý vzájomný zápas s Američanom už s prehľadom dotiahol do úspešného konca.

Slovenský tenista Alex Molčan počas Wimbledonu.
Slovenský tenista Alex Molčan počas Wimbledonu. (Autor: TASR/AP)

"Dnes to bol z mojej strany veľmi dobrý výkon od začiatku až do konca. Hneď v prvom geme ma súper síce brejkol, ale potom som hral stabilne. Darilo sa mi na servise aj returne, celkovo som sa na dvorci cítil komfortne.

Dostával som sa k tej hre, ktorú som si pred zápasom stanovil. Veľmi veľa lôpt som vyhral aj na sieti. Celkovo ten zápas hodnotím veľmi pozitívne," uviedol Molčan pre oficiálnu stránku STZ.

Jeho ďalším súperom bude v sobotu jedenásty nasadený Taylor Fritz.

"Je to kvalitnejší hráč, tento rok má veľmi dobré výsledky. Pred Wimbledonom vyhral turnaj v Eastbourne, takže aj na tráve sa mu darí.

Verím, že zvolíme správnu taktiku a že podám dobrý výkon. Budem sa snažiť diktovať hru. Verím si, šanca tam určite je. Dám do toho všetko," povedal Molčan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zažíva skvelú premiéru. Molčan zabojuje o osemfinále Wimbledonu