Tatran vo veľkom ťaháku proti Magdeburgu už aj s Butoracom

Radovan Pekár. Kapitán Tatrana.
Radovan Pekár. Kapitán Tatrana. (Autor: tanpo)
Ján Leško|23. feb 2018 o 00:00

Prešovskí hádzanári sa na zápas naladili ligovým víťazstvom nad Šaľou 33:22.

PREŠOV. Stretnutie predohrávaného štvrtého kola A skupiny o 1. - 6. miesto Slovnaft Handball extraligy skončilo v TATRAN handball arene očakávaným hladkým víťazstvom favorita.

Tatran Prešov oplatili HKM Šaľa prehru z jeho ihriska aj s úrokmi.

Číp, Hrstka a Krok pamätníkmi

Do prestávky hostia sa ešte ako tak držali, prehrávali najviac o päť gólov. V druhom už na rozbehnutých Prešovčanov nestačili a napokon prehrali rozdielom jedenástich gólov.

Pre Tatran extraligová predohrávka mala poslúžiť slovenskému majstrovi zároveň ako príprava na zajtrajší zápas tretieho kola Pohára EHF, druhej najprestížnejšej európskej súťaže hádzanárov.

Prešov v prvom kole prehral v Dánsku s Bjerringbro – Silkeborg o osem gólov, v druhom siahal na prvú výhru, lenže bieloruský Minsk, ktorý prehrával aj o štyri góly, doťahoval a nakoniec štyri sekundy pred koncom vyrovnal.

Zajtra zavíta do THA najväčší favorit A skupiny Pohára EHF, popredný klub z Nemecka, bundesligový SC Magdeburg. S týmto klubom sa Prešov stretol v štvrťfinále Pohára EHF v sezóne 2011/2012.

Po remíze 29:29 v Prešove a domácej výhre v odvete 26:22, do semifinále postúpil vtedy SC Magdeburg. Z tímu slovenského majstra ostali pamätníkmi týchto súbojov v prešovských farbách T. Číp, J. Hrstka a D. Krok.

Podľa kapitána dobrá príprava

Zafixované v pamäti ako nepriamy účastník má spomínané duely však aj súčasný kapitán Tatrana Prešov Radovan Pekár.

Po zápase extraligy so Šaľou a pred Pohárom EHF s Magdeburgom nám povedal:

„Každý zápas v extralige je pre nás dôležitý a ten so Šaľou bol ozaj vhodný pred takým šlágrom aký nás v sobotu čaká s SC Magdeburg. Samozrejme, šaliansky tím v žiadnom prípade nepodceňujeme, ale nastúpiť proti jednému zo špičkových bundesligových klubov, je už o niečom inom a podľa toho sa treba zariadiť aj v príprave. V slovenskej súťaži sa na nás každý chce vytiahnuť, pokúša sa o náš skalp. Šali sa to doma v tomto ročníku podarilo. V Prešove sa tiež snažili, boli dôstojným protivníkom, ale keď sme po prestávke viac zabrali, už nám nestačili. Avšak tým, že zápas u nás nezabalili, hrali do samého konca, nám vlastne v mnohom pomohli. Veľa vecí v obrane či v útoku nám vyšlo. Boli tam ale aj veci, ktoré do začiatku zápasu s Magdeburgom bude treba doladiť.“

Hodlajú podať nadpriemerný výkon

Magdeburg je dozaista najlepším tímom A skupiny Pohára EHF. Má široký hráčsky káder, konkurenciu na každom poste, sú v ňom nemeckí, dánski, chorvátski či slovinskí reprezentanti. Skrátka, do THA prichádza európsky rešpektovaná hádzanárska sila.

Tatran ale nepôjde do súbojov s favoritom postupu s malou dušičkou. Pozitívom je, že po zlomenine nohy a dlhodobej pauze už hráva Dominik Krok a osem minút pred koncom stretnutia so Šaľou, za mohutného potlesku divákov na ihrisko po zdravotných problémoch s chrbticou vybehol ľavoruký prešovský kanonier Bruno Butorac.

Dva strelecké pokusy mu síce nevyšli, čo však nevyšlo teraz, môže mu vyjsť už zajtra proti Magdeburgu.

„Už samotný fakt, že Butorac naskočil do zápasového diania po dlhšej odmlke, má na mužstvo pozitívny vplyv. Je to kvalitný, herne nápaditý hádzanár a navyše veľmi dobrý strelec. Na jeho návrat sme dosť dlho čakali. Teraz, keď je znovu v hre, všetci mu na ihrisku ako viem, pomôžeme a spoločne sa pričiníme, aby favorizovaný Magdeburg to v Prešove nemal ľahké. Som presvedčený, že naše mužstvo sa na silného súpera vyhecuje a za tradičnej podpory skvelého prešovského publika sa vypne k nadpriemernému výkonu.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran vo veľkom ťaháku proti Magdeburgu už aj s Butoracom