Slovanu chýbajú poslední štyria hráči. Stihne ich vyplatiť?

Tréner Slovana Roman Stantien (vľavo) a útočník Roman Kukumberg.
Tréner Slovana Roman Stantien (vľavo) a útočník Roman Kukumberg. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|31. júl 2019 o 16:57

Vo štvrtok sa rozhodne, či Slovan dostane ligovú licenciu.

BRATISLAVA. Už len štyri mená ostávajú na zozname hráčov, s ktorými sa hokejový Slovan Bratislava musí dohodnúť na vyrovnaní dlhov.

Sú to tie najtvrdšie prípady. Tí štyria hráči odmietajú splátkové kalendáre. Trvajú na vyplatení všetkých meškajúcich výplat. Naraz a hneď.

Podľa ich vyjadrení v médiách ide o brankára Mareka Čiliaka a útočníkov Tomáša Hrnku, Dávida Buca a Patrika Lampera.

Ak sa s nimi Slovan na vyrovnaní dlhov nedohodne, nedostane licenciu na právo štartu v nasledujúcej sezóne najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy.

Času je pritom už veľmi málo. O udeľovaní licencií bude rozhodovať výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja už vo štvrtok 1. augusta.

So 63 hráčmi sa už dohodli

Vedenie zväzu sa stretlo s predstaviteľmi všetkých ligových klubov v utorok a prizvalo aj zástupcov Slovana, ktorý sa po vystúpení z KHL takisto uchádza o licenciu v slovenskej súťaži.

Zástupcovia Slovana vysvetľovali, ako sú na tom s vyrovnávaním záväzkov z minulosti. Klub už dávnejšie potvrdil, že hráčom a trénerom dlhuje mzdy spolu vo výške viac ako tri milióny eur.

Na stretnutí s vedením zväzu a klubmi Slovan spresnil, že peniaze dlhuje 67 hráčom a trénerom. So 63 z nich sa už dohodol na vyrovnaní. Väčšine z nich časť peňazí vyplatil a dohodol sa s nimi na splátkových kalendároch na zvyšok dlžnej sumy.

Platí to aj o trojici zámorských hokejistov Jeffovi Taffeovi, Barrym Brustovi a Kylovi Chipchurovi, ktorým klub dlhuje najviac – podľa denníka Šport zhruba 800-tisíc eur.

"Minulý týždeň som podpísal dohodu spolu s ostatnými zámorskými hokejistami. Klub mi už vyplatil tridsať percent z dlžných peňazí. Verím, že ostatné mi prídu podľa splátkového kalendára," uviedol Taffe pre Šport.

Ak zaplatia, ostatné kluby ich podporia

Zástupcovia Slovana na utorkovom stretnutí tvrdili, že blízko k dohode sú aj s poslednými štyrmi hráčmi. "Vedenie klubu je s nimi v poslednej fáze riešenia," uvádza sa v stanovisku hokejového zväzu.

Keďže spomínaní hráči trvajú na uhradení celej dlžnej sumy, Slovan zrejme nebude mať inú možnosť, len ich do štvrtkového zasadnutia výkonného výboru vyplatiť.

Na splnenie licenčných podmienok však stačí aj to, ak bude klub s hráčmi v súdnom spore o dlžnú sumu. Považuje sa to totiž sa jednu z foriem vyrovnania medzi oboma stranami.

Ak sa Slovanu do štvrtka podarí dohodnúť aj s poslednými štyrmi hráčmi, licenciu pravdepodobne dostane. Podľa hokejového zväzu s tým súhlasili všetky ligové kluby.

Slovan už medzičasom podpisuje zmluvy s hráčmi na blížiacu sa sezónu. Väčšinu kádra má pokope, tím už začal aj s prípravou na ľade. Pred mesiacom klub vyplatil mestu aj vyše miliónový dlh za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovanu chýbajú poslední štyria hráči. Stihne ich vyplatiť?