Slovan zažíva turbulentné obdobie. Ale podpísal kvalitu

Hokejisti Slovana Bratislava.
Hokejisti Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|22. júl 2019 o 16:00

Slovan by mohol dostať licenciu.

BRATISLAVA. Hoci hokejový Slovan v súčasnosti nemá najlepšie meno, v posledných rokoch ho trápili výrazné finančné ťažkosti a stále dlhuje hráčom peniaze, na úvodnom tréningu boli viaceré zvučné mená.

Už teraz má bratislavský klub podpísanú zmluvu s pätnástimi hráčmi. A to aj napriek tomu, že ešte nie je isté, či najbližšiu sezónu budú hrať v najvyššej slovenskej súťaži.

„S kádrom som veľmi spokojný, lebo som nepredpokladal, že sa nám podarí získať niektorých hráčov,“ načrtol počas prvého tréningu generálny manažér klubu Juraj Bakoš.

Meszároš, Sersen, Zigo a Matoušek sú podľa neho hráči, ktorí budú psychicky odolnejší ako ostatní. Aj preto, že už v Slovane pôsobili a klub im pravdepodobne stále dlhuje peniaze.

„Prekvapili ma svojím prístupom, že chcú hrať za Slovan,“ dodáva Bakoš.

Prvý tréning HC Slovan Bratislava pred sezónou 2019/2020: fotogaléria

22.7.2019

Hráči z KHL išli s platmi nadol

Na hodinovom tréningu hráči šliapali naplno. Hoci sa venovali najmä korčuliarskym cvičeniam, na ľade bola dobrá atmosféra. Nebolo cítiť žiadnu ťarchu z posledného obdobia.

Hoci mnohí fanúšikovia boli skeptickí a nevedeli si predstaviť, kto by v tejto situácii mohol prísť do Slovana. Už teraz je zrejmé, že klub z Bratislavy bude extrémne silný.

V tíme ostali aj Sersen, Meszároš či Bačík, ktorí minulú sezónu hrávali za Slovan v KHL.

„Títo hráči išli výrazne dole s platmi. Sú to hokejisti, s ktorými sa vysporiadavame ohľadom dlžôb. Je to taká matematika, s ktorou sú spokojné obe strany,“ tvrdí Bakoš.

Vedenie splnilo prísľub a káder bude zložený zväčša zo slovenských hokejistov a hráčov zo slovanistickou minulosťou ako sú Štajnoch, Kukumberg, Miklík či Kytnár.

„So Slovanom som bol v kontakte takmer každú sezónu. A teraz je ten správny čas, aby sme sa vrátili a pomohli klubu dostať sa späť,“ naznačil obranca Martin Štajnoch.

Záruka? Je to postavené na dôvere

Klub podľa skôr zverejnených informácií dlhuje 60 hráčom tri milióny eur. O tom, či Slovan dostane licenciu do slovenskej ligy sa má rozhodnúť 7. augusta na zasadnutí výkonného výboru hokejového zväzu.

„Jedna vec je doplatenie, druhá vysporiadanie záväzkov, čo sú dohody o splátkovom kalendári. Percentá, s ktorými hráči súhlasili sú rôzne,“ prezradil Bakoš.

Niektorí hráči, najmä zo zámoria ako Jeff Taffe či Barry Brust, chceli vyplatiť celú dlžnú sumu. Jeden zo šesťdesiatich hráčov Slovana dokonca podal návrh na vyhlásenie bankrotu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan zažíva turbulentné obdobie. Ale podpísal kvalitu