Solymosyovci získali na ME ďalší bronz, zvíťazili domáci Taliani

Silvia a Jozef Solymosyovci.
Silvia a Jozef Solymosyovci. (Autor: TASR/DUNA/MTI/Zsolt Szigetvary)
TASR|15. aug 2022 o 11:35 (aktualizované 15. aug 2022 o 12:50)

Slovenskí súrodenci uspeli v technických miešaných pároch.

RÍM. Slovenskí reprezentanti v synchronizovanom plávaní súrodenci Jozef a Silvia Solymosyovci získali na ME v Ríme bronzovú medailu aj v technických miešaných pároch.

Vo finále obsadili vo Foro Italico tretie miesto so ziskom 75,5914 b. Nadviazali tak na sobotňajšie bronzové vystúpenie z finále voľných mixov.

Solymosyovci štartovali v pondelok v konkurencii dvojíc z piatich krajín ako prví v poradí, za sebou nechali tandemy Srbska a Belgicka.

Úlohu favoritov potvrdili domáci Taliani Giorgio Minisini s Lucreciou Ruggierovou, ktorí dostali od rozhodcov známku 89,3679 b. Striebro putuje do Španielska zásluhou Emmy Garciovej Garciovej a Paua Ribesa Cullu.

"Bolo to náročné, Belgičania boli silní súperi, ale v záverečnej časti im došli sily. My sme dosiahli náš najvyšší počet bodov v technickej zostave.

V porovnaní s majstrovstvami sveta v Budapešti sme poskočili o dva body," uviedla mama a zároveň trénerka bronzového dua Ivana Solymosyová pre oficiálnu webovú stránku Slovenskej plaveckej federácie.

Radosť z ďalšieho medailového úspechu neskrýval ani prezident SPF Ivan Šulek:

"Som nesmierne šťastný, že napriek našim problémom s bazénmi sme dokázali športovej verejnosti, že aj v takej malej krajine dokážeme robiť skvelé výsledky.

U rodiny Solymosyových si vážim druhý bronz o to viac, že sú skromní, vytrvalí a milí. Fandil som im od môjho nástupu do funkcie a ich druhý bronz ma pre SPF cenu zlata, ako povedala trénerka a mamina Jožka a Silvie, Ivana."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Solymosyovci získali na ME ďalší bronz, zvíťazili domáci Taliani