V Jasnej sa miesto skutočných divákov chvália virtuálnymi

Štúdio Jasná 2021.
Štúdio Jasná 2021. (Autor: facebook/Ski World Cup Jasná)
TASR|9. mar 2021 o 20:20

Podujatie žalo úspechy aj na sociálnych sieťach.

JASNÁ. Organizátori podujatia Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v Jasnej vyzdvihli úspech online platforiem, ktoré v čase pandémie koronavírusu nabrali väčší význam.

Na sociálne siete zavítalo vyše 1,5 milióna ľudí, Štúdio Jasná malo viac než 212.000 zhliadnutí.

Za normálnych okolností by v Jasnej denne preteky Svetového pohára videlo okolo 20-tisíc fanúšikov. Pre pandémiu však areál ostal bez divákov.

Organizátori pre priaznivcov pripravili online Štúdio Jasná, ktoré vysielalo denne od pondelka do nedele na sociálnych sieťach a oficiálnom webe podujatia. Cez víkend bol doplnený kratšími štúdiami pred pretekmi a medzi dvoma kolami.

"Sme veľmi milo prekvapení zo záujmu fanúšikov, ktorí si našli cestu na našu online platformu. Čísla niekoľkonásobne prevýšili naše očakávania.

Síce by sme skvelých slovenských priaznivcov mali najradšej priamo v Jasnej, no ich záujem a podporu na diaľku si mimoriadne ceníme," povedal Matej Hulej, predseda organizačného výboru podujatia.

"Jednotlivé videá zo Štúdia Jasná, ktoré sme zverejňovali aj na sociálnych sieťach Svetového pohára, mali cez 1,1-milióna zhliadnutí. Vôbec najúspešnejším rozhovorom sa stal rozhovor nášho lyžiara Adama Žampu s americkou hviezdou Mikaelou Shiffrinovou, ten si pozrelo vyše 163-tisíc ľudí.

Celkovo rozrátané v čase diváci strávili pozeraním videí Svetového pohára vyše 2 roky," povedala mediálna manažérka Michaela Grendelová.

Oficiálnu facebookovú stránku sledovalo vyše 22.000 ľudí, instagramovú bezmála 6000 fanúšikov.

"Počas týždňa, v ktorom sa konal Svetový pohár, sme zverejnili bezmála 140 príspevkov a nespočetne veľa príbehov. Zásah sociálnych sietí je vyše 1,5 milióna ľudí. Máme vyše 84-tisíc reakcií a bezmála 19-tisíc komentárov za týždeň. Naše príspevky boli zdieľané vyše 6-tisíc krát," dodala Grendelová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»V Jasnej sa miesto skutočných divákov chvália virtuálnymi