Súboj Mayweather - Pacquiao sa rozhodne už pred jeho začiatkom, tvrdí Holyfield

Evander Holyfield tvrdí, že o víťazovi sa nerozhoduje v ringu, ale za stolom.
Evander Holyfield tvrdí, že o víťazovi sa nerozhoduje v ringu, ale za stolom. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. jan 2015 o 19:25

Ak chcú Floyda, bude to Floyd. Ak chcú Mannyho, bude to Manny, tvrdí bývalý boxer.

LAS VEGAS. Evander Holyfield sa obáva, že dlhoočakávaný boxerský súboj medzi Floydom Mayweatherom a Mannym Pacquiaom bude rozhodnutý už pred jeho začiatkom.

"V boxe sa rozhodne za stolom, kto vyhrá. Takto to funguje. Ak chcú Floyda, bude to Floyd. Ak chcú Mannyho, bude to Manny," citoval špecializovaný web Bad Left Hook niekdajšieho šampióna superťažkej váhy.

"Je to riziko. Pokiaľ sa rozhodnú, že víťazstvo neprisúdia Mayweatherovi, nič s tým neurobí. On si to uvedomuje. V tom prípade totiž príde o svoju neporaziteľnosť. Nemá strach, len vie, ako to chodí. V boxe si ľudia robia, čo chcú. Jednoducho povedia: prehral si," dodal.

V ostatných dňoch došlo k progresu v rokovaniach o spomenutom zápase.

Tridsaťšesťročný filipínsky pästiar už podľa informácií Yahoo! Sports súhlasil s dejiskom (komplex MGM Grand v Las Vegas), termínom (2. máj), plánom antidopingových kontrol aj rozdelením finančného výnosu (60:40 v prospech Mayweathera).

Zdroj sa odvolal na Boba Aruma, promotéra zo spoločnosti Top Rank, ktorá má pod sebou Pacquiaa. Podľa neho prikývli aj zástupcovia Mayweathera. Čaká sa už len na definitívu od neho samotného.

Mayweather by za tento súboj vo welterovej hmotnostnej kategórii mohol zarobiť 120 miliónov amerických dolárov.

Vstupenky v MGM Grand sa budú pohybovať vo výške 5-tisíc dolárov, priamo na mieste by sa mohol profit vyšplhať na 40 miliónov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Súboj Mayweather - Pacquiao sa rozhodne už pred jeho začiatkom, tvrdí Holyfield