Súper dostal Slovákov pod brutálny tlak. Ich hru analyzovali traja tréneri

Slovenskí stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej.
Slovenskí stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|24. jún 2023 o 17:30

Balážová a Pištej nepostúpili do semifinále mixu stolných tenistov.

KRAKOV. Zatiaľ všetky štyri medaily slovenského stolného tenisu na vrcholných podujatiach seniorov sa zrodili v miešanej štvorhre.

Tri z nich vybojovala dvojica Barbora Balážová a Ľubomír Pištej. Na majstrovstvách Európy v roku 2013 a 2021 získali striebro, na vlaňajšom európskom šampionáte mali bronz.

Do semifinále sa dostali aj na Európskych hrách pred štyrmi rokmi v Minsku, kde napokon obsadili štvrté miesto.

Slovenská dvojica patrila k favoritom aj na Európskych hrách v Krakove. Tentoraz sa však neprebojovala do najlepšej štvorky. Vo štvrťfinále jej vystavili stopku Maďari Dóra Madarászová a Nándor Ecseki, ktorí zvíťazili 3:0 (7, 5, 8).

Chytali sa slamky

Bol to prvý vzájomný zápas medzi slovenskou a maďarskou dvojicou a Maďari od začiatku zápasu dominovali. V prvom sete vyhrávali už 6:1 a hoci Slovákom sa podarilo znížiť náskok súpera na 7:5 i 9:7, napokon prvý set prehrali.

„Prvý set sme začali neskoro, veľa sme prehrávali, potom sme to doťahovali,“ poznamenala Barbora Balážová.

„Chytali sme sa slamky, od začiatku nás dostali brutálne pod tlak. Nevedeli sme sa dostať do svojich lôpt. Takticky hrali fakt dobre,“ uznala kvality súpera slovenská pretekárka.

Obraz hry sa nemenil ani v ďalších setoch. V druhom viedli Maďari 6:3 aj 10:4 a s prehľadom ho vyhrali.

„Za stavu 0:2 sa ťažko dostávalo do zápasu,“ skonštatovala Barbora Balážová. V treťom sete síce Slováci po prvý raz v zápase vyhrávali (3:2), ale Maďari naďalej hrali výborne a zo štyroch mečbalov napokon tretí premenili.

„Je to sklamanie, ale Maďari hrali veľmi dobre. My sme mohli urobiť viac, ale oni nepokazili loptu a boli lepší,“ vravel Ľubomír Pištej.

Balážová s Pištejom mali na Európskych hrách v Krakove medailové ambície. Víťaz podujatia navyše získa olympijskú miestenku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Súper dostal Slovákov pod brutálny tlak. Ich hru analyzovali traja tréneri