Vreven sa čertil, v nadstavbe prehral všetko. V Trenčíne skončil

Sportnet, TASR|27. apr 2021 o 14:59 (aktualizované 27. apr 2021 o 16:00)

Trenčania majú o bod viac ako posledný tím tabuľky.

TRENČÍN. Slovenský futbalový klub AS Trenčín ukončil zmluvu s trénerom Stijnom Vrevenom. Pôvodne mal viesť fortunaligistu do konca tejto sezóny.

Zvyšok realizačného tímu zatiaľ zostáva v nezmenenom zložení. Dočasne ho nahradil jeho asistent Juraj Ančic.

Vreven prišiel do Trenčína vlani v júli. Štyridsaťšesťročný Belgičan predtým trénoval belgický Lokeren, Waasland-Beveren či NAC Breda.

Počas hráčskej kariéry obliekal dresy Mechelenu, Gentu, Utrechtu, 1. FC Kaiserslautern, Omonie Nikózia, Vitesse Arnhem či ADO Den Haag. Za belgickú reprezentáciu odohral dva zápasy.

Posledný zápas skončil v 13. minúte

Trenčín ťahá aktuálne šesťzápasovú sériu prehier. Šancu na priamu účasť v pohárovej Európe už stratil, keďže v najlepšej trojici neskončí a vypadol aj zo Slovnaft Cupu, keď vo štvrťfinále nestačil na druholigový FC Košice (0:3).

Naposledy v Trnave prehral 0:2, keď najprv v úvode Jakub Kadák nepremenil vyloženú príležitosť a napokon Spartak strelil dva rýchle góly - v 7. a 13. minúte.

"Mali sme dať prvý gól a namiesto toho sme inkasovali z prvej lopty, ktorá prišla do nášho pokutového územia. Ten gól nám ubral energiu, potom prišiel druhý a bolo po zápase. Je to neakceptovateľné, ale ok, máme stále mladý tím," hneval sa Vreven po zápase.

Rybníček: Myslíme na blízku budúcnosť

Trenčín dobre vstúpil do jarnej časti, zo štyroch kôl v závere základnej časti vyhral dva, raz remizoval. Aj vďaka tomu sa kvalifikoval do skupiny o titul.

V nadstavbovej časti však dosiaľ všetko prehral. Zo šiestich zápasov nezískal ani bod. V hornej šestke je na poslednom mieste s 28 bodmi.

Reputácia klubu však trpí. Posledný tím súťaže má len o bod menej ako Trenčania.

"Po vzájomnom stretnutí s trénerom sme sa zhodli na ukončení spolupráce. V aktuálnom momente, aj keď sezóna nie je ešte ukončená, musíme myslieť predovšetkým na blízku budúcnosť klubu," uviedol na klubovom webe generálny manažér Róbert Rybníček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Vreven sa čertil, v nadstavbe prehral všetko. V Trenčíne skončil