Stal sa olympijským víťazom. Vypískali ho

Víťazstvo ruského boxera vyvolalo nevôľu divákov.
Víťazstvo ruského boxera vyvolalo nevôľu divákov. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. aug 2016 o 08:26

Ruský boxer Jevgenij Tiščenko sa stal olympijským víťazom v boxe v ťažkej hmotnostnej kategórii do 91 kg, čo vyvolalo nespokojnosť divákov v brazílskom Riu de Janeiro.

RIO DE JANEIRO. Rozhodnutie, ktorým sa ruský boxer Jevgenij Tiščenko stal olympijským víťazom v ťažkej hmotnostnej kategórii do 91 kilogramov, vyvolalo nespokojnosť divákov v brazílskom Riu de Janeiro.

Výrok trojice arbitrov po troch kolách znel zhodne 28:29 v neprospech strieborného Kazacha Vassilija Levita, ten si však podľa špecializovaného portálu Bad Left Hook pripísal viac presných úderov.

Jevgenij Tiščenko (v červenom) si svoje víťazstvo v hale neužil. Diváci ako aj špecializovaný portál venujúci sa boxu víťazstvo pripísali porazenému súperovi.
Jevgenij Tiščenko (v červenom) si svoje víťazstvo v hale neužil. Diváci ako aj špecializovaný portál venujúci sa boxu víťazstvo pripísali porazenému súperovi. (Autor: TASR/AP)

Obecenstvo svoj nesúhlas vyjadrilo piskotom pri oznámení výsledku, ako aj mohutným potleskom pre Levita. Keď diváci začali pískať na Tiščenka, Levit im športovo pripomenul, že jeho oponent nie je autor kontroverzného rozhodnutia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Stal sa olympijským víťazom. Vypískali ho