Športový riaditeľ FC Košice bol na jeseň nespokojný len s jedným zápasom

Športový riaditeľ FC Košice Pavol Turczyk hodnotí výkony mužstva dvojkou až trojkou. Záveru jesene dáva jednotku.
Športový riaditeľ FC Košice Pavol Turczyk hodnotí výkony mužstva dvojkou až trojkou. Záveru jesene dáva jednotku. (Autor: facebook FC Košice)
Daniel Dedina|13. nov 2019 o 00:00

Súperi ich neberú ako nováčika.

Druholigová jeseň futbalistov FC Košice: fotogaléria

12.11.2019

KOŠICE. Futbalisti FC Košice nevstúpili na druholigovú scénu v pozícii tuctového nováčika.

Cítia to tak nielen oni, ale aj súperi, keďže klub nadväzuje na slávnu žlto-modrú tradíciu v druhom najväčšom slovenskom meste.

Etablovanie sa v druholigovej spoločnosti nešlo hladko, Košičanov ale môže tešiť fakt, že ich krivka mala vzostupnú tendenciu a gradovala v závere jesene, čo je zároveň prísľubom pred jarnou časťou.

Hráči sa po nedeľnej remíze 1:1 v Trebišove rozpŕchli na krátke dovolenky, zaberačka im ale ešte pre tento rok neskončila.

Viac v nasledujúcom rozhovore so športovým riaditeľom FC Košice Pavlom Turczykom.

V tabuľke patrí Košiciam ôsme miesto, preskočiť vás ešte môže ružomberské béčko. Akú známku by ste dali svojmu tímu za účinkovanie v predĺženej jesennej časti?

„Povedal by som, že medzi dvojkou a trojkou. Po dueli 11. kola v Banskej Bystrici to vyzeralo veľmi zle. Záver bol ale výborný, na jednotku. Z posledných piatich zápasov sme získali jedenásť bodov, čo nám pomohlo v tabuľke. Priblížili sme sa mojej predstave spred začiatku sezóny, a to skončiť do šiesteho miesta. Vládne čiastočná spokojnosť, najmä so záverom.“

Pred sezónou k výraznejšiemu doplneniu hráčskeho kádra nedošlo. Argumentovali ste tým, že vyskladaný bol už v zime. Sezóna odštartovala, body pribúdali veľmi pomaly a do rozbehnutého vlaku predsa len začali prúdiť nové tváre. Nedošlo v lete k podceneniu situácie?

„Po vojne je každý generál. Aj s odstupom času si myslím, že v situácii, keď sme tretiu ligu výsledkovo aj herne preleteli, nám zrkadlo nastavovali skôr pohárové a prípravné zápasy s mužstvami z vyšších súťaží. A v nich sme vyzerali celkom dobre. V lete veľký priestor na obmenu ani nebol, príprava bola krátka. Rozhodli sme sa, že dáme šancu hráčom, ktorí vybojovali postup, aby ukázali, že chcú hrať za Košice a majú kvalitu na to, aby splnili náš cieľ adaptovať sa v druhej lige. V úvode sa toho na nás trocha zosypalo, krátko pred začiatkom ročníka sa zranil brankár Pulen i útočníci Višnevskij s Radovanovičom. Krátko na to nešťastne skončil kapitán Timon Dobias, čo otriaslo celým mužstvom a odzrkadlilo sa aj na výsledkoch. Nemali sme dostatok alternatív, kvalita v kádri nebola až taká široká. Začalo dochádzať k obmene, respektíve doplneniu kádra, ale s tým sme počítali. Že ak nám nevyjde začiatok, do 30. septembra je možné priniesť nových hráčov, čo sa aj udialo.“

Na nevydarený úvod doplatila trénerská dvojica Farkaš – Sovič, ktorá sa porúčala už po štvrtom kole. V tom čase malo mužstvo na konte jediný bod. Žezlo prebrali Košičanom nemenej známe persóny. Novým kormidelníkom sa stal Marek Fabuľa, jeho asistentom Peter Šinglár. Ako hodnotíte tento krok?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Športový riaditeľ FC Košice bol na jeseň nespokojný len s jedným zápasom