Pospíšil a Kudrna budú k dispozícii v dôležitom zápase proti Švédsku (Sportnet podcast)

Andrej Kudrna pred zápasom Slovensko - Francúzsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Andrej Kudrna pred zápasom Slovensko - Francúzsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Sportnet|21. máj 2024 o 07:30

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 21. máj a presne v tento deň pred 55 rokmi futbalový Slovan Bratislava vyhral Pohár víťazov, keď vo finále zdolal Barcelonu 3:2.

Vitajte pri počúvaní Sportnet noviniek, ranného športového podcastu portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa za štvrtok v športovom svete stalo.

Kudrna ani Pospíšil by nemali chýbať Ramsaymu

Slovenskí hokejoví útočníci Andrej Kudrna a Martin Pospíšil budú trénerom k dispozícii v dnešnom zápase proti Švédsku na MS v Ostrave.

Obaja mali v nedeľňajšom súboji s Lotyšskom zdravotné problémy, Kudrnovi museli po zásahu pukom do hlavy zošívať ranu, no následné CT vyšetrenie neodhalilo vážnejší problém. V poriadku je aj Pospíšil, ktorý mal v zápase kŕče vyplývajúce aj z vysokej teploty v hale. Na ňu sa sťažovali viacerí hráči.

Slováci absolvovali v pondelok dobrovoľný tréning, na ktorom boli brankári Stanislav Škorvánek a Matej Tomek. Doplnili ich útočníci Viliam Čacho a Martin Faško-Rudáš, ktorí nezasiahli do duelu s Lotyšskom. V ňom si slovenský tím nepoistil štvrťfinále a tak sa o jeho konečnom umiestnení v základnej B-skupine rozhodne dnes.

V ceste za čo najlepším postavením v tabuľke im budú stáť Švédi. Tí zvíťazili nad Francúzskom 3:1 a stali sa v predstihu víťazmi B-skupiny. Favorit duelu, ktorý už mal pred týmto zápasom istotu postupu do štvrťfinále, nestratil na turnaji ešte ani bod. Zápas medzi Švédskom a Slovenskom bude vysielať TV JOJ o 20.20.

 Viac k téme:

Elitu opúšťajú Poliaci a Briti

Hokejisti Poľska vypadli z elitnej kategórie MS a v nasledujúcej sezóne budú hrať v A-skupine I. divízie. Rozhodla o tom ich prehra s Kazachstanom 1:2 v pondelňajšom zápase základnej B-skupiny. Obsadili v nej posledné 8. miesto a spoločne s posledným tímom pražskej A-skupiny Veľkou Britániou sa v pozícii nováčika neudržali v elitnej kategórii.

Briti podľahli Nórsku 2:5 a na turnaji naďalej nezískali ani bod. Outsidera “áčkovej skupiny" čaká dnes o 12.20 h. záverečný duel skupiny s Rakúskom, ktoré prekvapivo bojuje o postup do štvrťfinále.

 Viac k téme:

Slováci začali boj o Roland Garros

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola kvalifikácie na grandslamový turnaj Roland Garros. V úvodnom kole zdolala na parížskej antuke v pozícii nasadenej šestnástky domácu Francúzku Sarah Ilievovú 6:4, 6:1.

Slovenský tenista Jozef Kovalík taktiež postúpil do 2. kola kvalifikácie na grandslamový turnaj Roland Garros. V 1. kole vyradil na parížskej antuke domáceho Francúza Benoita Pairea 6:1, 6:4.igy.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Pospíšil a Kudrna budú k dispozícii v dôležitom zápase proti Švédsku (Sportnet podcast)