Kazachstan na MS v hokeji 2024
Kazachstan
MS v hokeji 2024
20.05.2024, Skupina B
3 - 1
1:1, 0:0, 2:0
Poľsko na MS v hokeji 2024
Poľsko

V kľúčovom zápase skórovali iba raz, Poliaci po roku opúšťajú elitu

Poľský brankár John Murray pri streleckom pokuse Kirilla  Panyukova.
Fotogaléria (12)
Poľský brankár John Murray pri streleckom pokuse Kirilla Panyukova. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|20. máj 2024 o 22:40 (aktualizované 20. máj 2024 o 23:35)

Hokejisti Kazachstanu dnes zdolali Poľsko na MS v hokeji 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2024 - skupina B

Kazachstan - Poľsko 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Góly: 13. Michajlis (Šestakov), 51. Orechov (Michajlis, Danijar), 55. Starčenko - 10. Walega (Lyszczarczyk, Bryk)

Rozhodcovia: Ansons (Lot.), MacFarlane (Kan.) – Lundgren, Nyqvist (obaja Švéd.), vylúčení: 5:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 9109 divákov

Kazachstan: Šutov - Metalnikov, Beketajev, Orechov, Danijar, Dichanbek, Breus, Koroljov, Gajtamirov - Rymarev, Orimbekov, Starčenko - Michajlis, Muchametov, Paňukov - Muratov, Šestakov, Savickij - Rachmanov, Bojko, Asetov

Poľsko: Murray - Kolusz, Wanacki, Kruczek, Wajda, Bryk, Dronia, Górny, Kostek - Fraszko, Pasiut, Wronka - Michalski, Dziubinski, Lyszczarczyk - Walega, Pas, Macias - Zygmunt, Komorski, Urbanowicz

OSTRAVA. Hokejisti Poľska vypadli po roku z elitnej kategórie MS. Rozhodla o tom ich prehra s Kazachstanom 1:3 v pondelňajšom zápase v Ostrave.

V skupine B obsadili 8. miesto a spoločne s posledným tímom pražskej A-skupiny Veľkou Britániou sa v pozícii nováčika neudržali v elitnej kategórii.

Poliaci, ktorých viedol Slovák Róbert Kaláber, potrebovali v záverečnom zápase na MS zvíťaziť v riadnom hracom čase, Kazachstanu by stačil aj bod.

V prvej tretine síce viedli po góle Kamila Walegu, no Nikita Michajlis vyrovnal. Rozhodujúci gól strelil v 51. minúte obranca Valerij Orechov.

Fotogaléria zo zápasu Kazachstan - Poľsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Poliaci získali v "slovenskej" B-skupine iba jeden bod za remízu s Lotyšskom po riadnom hracom čase v úvodnom zápase.

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2024

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Kazachstan - Poľsko na MS v hokeji 2024

I. tretina:

Aktívnejšie vstúpili do zápasu Poliaci, ktorí sa po niekoľkých nepremenených príležitostiach v 10. minúte ujali vedenia. Walega zblízka dorazil puk po strele Lyszczarczyka, čím sa postaral o prvú využitú presilovku svojho tímu na turnaji.

V 13. minúte však bolo skóre opäť vyrovnané. Kazašský útočník Michajlis unikol Wajdovi po pravej strane a prestrelil brankára Murrayho.

II. tretina:

Vypredaná ostravská aréna videla v druhej tretine vyrovnaný hokej a aj dve presilovky Kazachov, no Poliakov v nich viackrát podržal brankár Murray.

III. tretina:

Dôležitý moment priniesla 51. minúta, v ktorej Orechov prestrelil Murrayho.

Poliaci spravili v snahe vyrovnať chybu a v 55. minúte Starčenko zakončil samostatný únik tretím gólom. V záverečných minútach sa pokúsili zvrátiť výsledok, ale Kazachovia si už dôležité víťazstvo nenechali vziať.

Hlasy po zápase

Róbert Kaláber, tréner Poľska: "Boli sme blízko, ale aj ďaleko od záchrany. Hráčom nemôžem nič vyčítať. Robili to, čo bolo v ich možnostiach. Súper sa dokázal individuálne presadiť a to rozhodlo."

Kamil Walega, útočník Poľska, strelec gólu: "Kazachovia vedeli, že im stačí remíza. Sústredili sa na obranu a hrali na protiútoky. Ťažko sa dokážem tešiť z môjho gólu, keď sme prehrali. Poľsko ukázalo, že vie hrať hokej a myslím si, že sme hrali vyrovnané partie s kvalitnými tímami."

Tamirlan Gajtamirov: "Držali sme sa našej hry a vedeli sme, že góly prídu. Dodržali sme taktiku, ktorú nám naordinovali tréneri. Za toto víťazstvo ďakujeme nášmu brankárovi. Nebyť jeho, nezvíťazili by sme."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»V kľúčovom zápase skórovali iba raz, Poliaci po roku opúšťajú elitu