Fanúšikom spríjemnila deň senzácia v Žiline aj päťgólová tretina Slovákov (Sportnet podcast)

Futbalisti MŠK Žilina sa tešia po triumfe nad Borussiou Dortmund v play-off mládežníckej Ligy majstrov.
Futbalisti MŠK Žilina sa tešia po triumfe nad Borussiou Dortmund v play-off mládežníckej Ligy majstrov. (Autor: Akadémia MŠK Žilina)
Sportnet|8. feb 2024 o 00:15

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok, 8. februára, a presne v tento deň oslavuje svoje 58. narodeniny bývalý bulharský futbalista Hristo Stoichkov, ktorý za národný tím odohral 83 zápasov, strelil v nich 37 gólov a je považovaný za najlepšieho bulharského futbalistu všetkých čias.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Mladí Žilinčania sú opäť medzi elitou

V mládežníckej Lige majstrov sa postarali o malú senzáciu futbalisti Žiliny, keď v play-off zdolali Borussiu Dortmund 2:1.

Hostí poslal do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu Paris Brunner. Žilinčanom sa však podarilo vyrovnať hneď po zmene strán. Skóroval Vladimír Vaľko, ktorý dorazil za chrbát brankára strelu Timoteja Hranicu.

Domáci tréner Ivan Belák mal v druhom polčase šťastnú ruku. V 65. minúte prišiel na trávnik Michal Pekelský a jeho strela spoza šestnástky tesne pred koncom rozhodla o víťazstve nad nemeckým veľkoklubom.

Ďalšieho súpera spoznajú Žilinčania v piatok pri žrebe vo švajčiarskom Nyone.

Osemfinálové zápasy mládežníckej Ligy majstrov sú na programe 27. a 28. februára, hrá sa iba na jeden zápas. "Želal by som si nejaký španielsky tím," povedal Pekelský.

Viac k téme:

Päťgólová tretina slovenských hokejistov

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila v prvom prípravnom zápase vo Zvolene nad Nemeckom 5:2. Ďalší duel proti rovnakému súperovi ich čaká už dnes.

Výhra Slovákov sa nerodila ľahko. Takmer dve tretiny nepadol gól, prvé udrelo Nemecko minútu a 45 sekúnd pred koncom druhej tretiny.

Nemci sa dostali v tretej tretine už do dvojgólového vedenia. Slováci sa trápili v koncovke až do 46. minúty, keď čakanie na gól zlomil Patrik Hrehorčák.

O štyri minúty neskôr vyrovnal Adam Lukošík a o ďalšie štyri minúty poslal Slovensko do vedenia Andrej Kukuča.

Výhru domácich poistil v 59. minúte Matej Kašlík gólom do prázdnej bránky, ale skóre sa menilo ešte raz. Hneď po buly sa do úniku dostal Jozef Baláž a zvýšil na konečných 5:2.

Viac k téme:

Jednou vetou

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Fanúšikom spríjemnila deň senzácia v Žiline aj päťgólová tretina Slovákov (Sportnet podcast)