Beckham vyslovil meno Lionel Messi, smrť hokejistu vyšetruje polícia (Sportnet podcast)

David Beckham a Lionel Messi na galavečere, na ktorom udelili prestížne ocenenie Zlatá lopta.
David Beckham a Lionel Messi na galavečere, na ktorom udelili prestížne ocenenie Zlatá lopta. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|31. okt 2023 o 07:20

Vypočujte si utorňajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v uplynulých hodinách udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Máme posledný októbrový deň, 41. narodeniny oslavuje český hokejista Tomáš Plekanec, ktorý uplynulý víkend ukončil kariéru, a 59 rokov má bývalý skvelý futbalista Marco Van Basten.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa za posledné hodiny stalo v športovom svete.

Messi má ôsmu Zlatú loptu

Argentínčan Lionel Messi získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sezóny 2022/2023. Toto prestížne ocenenie udeľuje od roku 1956 Magazín France Football. Spočiatku ho dostával hráč, ktorý podával najlepšie výkony uplynulý rok, od roku 2022 organizátori zmenili pravidlá a ocenenie sa udeľuje za výkony počas sezóny.

Messi je rekordér, v Paríži získal už ôsmu Zlatú loptu. Hlasujúcich novinárov zaujal najmä výkonmi na majstrovstvách sveta 2022 v Katare, kde potiahol Argentínu k titulu. Meno víťaza ankety oznámil na galavečere bývalý skvelý futbalista David Beckham. 

Messiho najväčším vyzývateľom bol Erling Haaland. Nórsky futbalista vo svojej prvej sezóne v Anglicku búral jeden rekord za druhým. S klubom Manchester City vyhral Premier League, FA Cup aj Ligu majstrov, ale na prvenstvo to nestačilo.  

Najlepšou futbalistkou sa stala Španielka Aitana Bonmatiová, za najlepší klub vyhlásili podľa očakávania Manchester City. 

Viac k téme:

Smrť hokejistu vyšetruje polícia

V hokejovom svete ešte stále rezonuje tragická smrť amerického hokejistu Adama Johnsona. V zápase britského Challenge Cupu medzi Sheffieldom Steelers a Nottinghamom Panthers mu korčuľa iného hráča prerezala krčnú tepnu.

Johnsona si v Notthinghame v nedeľu uctili spoluhráči aj stovky fanúšikov, okolnosti nešťastia vyšetruje polícia.

Tragédia opäť podnietila diskusiu o používaní chráničov krku. Nákrčníky sú medzi profesionálmi povinné len vo Švédsku a vo Fínsku. V iných krajinách, vrátane Slovenska sa ich nosenie odporúča. Medzinárodná hokejová federácia zaviedla ich povinné používanie v juniorských a mládežníckych kategóriách.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Beckham vyslovil meno Lionel Messi, smrť hokejistu vyšetruje polícia (Sportnet podcast)