Hokejový Třinec dotiahli do semifinále Slováci. Stane sa Černák rekordérom Tampy? (Sportnet podcast)

Viliam Čacho.
Viliam Čacho. (Autor: HC Oceláři Třinec/ instagram)
Sportnet|29. mar 2024 o 00:10

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 29. marec, a v tento deň oslavuje svoje 33. narodeniny francúzsky futbalista N'Golo Kanté.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Rekordér Černák?

Hokejisti Tampa Bay Lightning zaznamenali v noci zo stredy na štvrtok dôležitú výhru. Zdolali Boston 3:1. Štyri bodyčeky si pri tomto víťazstve pripísal Erik Černák.

Stal sa štvrtým hráčom v histórii Tampy Bay, ktorý rozdal 1000 bodyčekov. Upozornil na to klub na sociálnych sieťach. Pred Černákom sa na štvorciferný počet dostali aktuálny líder Steven Stamkos (1161 bodyčekov), Victor Hedman (1118) a Ondřej Palát (1082).

Keďže však na to spomenutí potrebovali omnoho viac zápasov, dá sa čakať, že sa košický rodák stane čoskoro lídrom klubovej histórie v tejto štatistike.

Hokejisti Tampy Bay sa vďaka výsledkom v uplynulých desiatich zápasoch výrazne priblížili účasti v play-off NHL. V mesiaci marec sú so 17 získanými bodmi najlepší tím Východnej konferencie a druhý najlepší v celej NHL po Nashville.

Viac k téme:

Hádzanársky sviatok v Prešove

Bašta slovenskej mužskej hádzanej je plná očakávaní. Tatran Handball Arena bude počas veľkonočnej soboty dejiskom atraktívneho medzinárodného stretnutia.

Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión Tatran Prešov vyzve na domácom ihrisku v sobotu 30. marca od 18.00 h v odvetnom štvrťfinálovom zápase Európskeho pohára EHF špičkový maďarský klub Ferencváros Budapešť.

Rozdiel troch gólov prospech Maďarov pred odvetou nie je podľa majiteľa Tatrana Miloslava Chmeliara veľa ani málo.

Tento hádzanársky ťahák bude v Prešove o to príťažlivejší, pretože Tatran na horúcej pôde vysoko favorizovaného Ferencvárosu síce prehral, avšak iba tesným trojgólovým rozdielom 29:32 (15:17). Už v tejto chvíli je isté, že duel bude sledovať viac ako tisícka divákov.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Hokejový Třinec dotiahli do semifinále Slováci. Stane sa Černák rekordérom Tampy? (Sportnet podcast)