Prešov v prvom štvrťfinále s tesnou prehrou. S Budapešťou držal tempo celý zápas

Budapešti Zsolt Balogh (vpravo) a hráč Prešova Lucas Adriano Barros v úvodnom štvrťfinálovom zápase Európskeho pohára EHF FTC-Green Collect Budapešť - Tatran Prešov.
Fotogaléria (8)
Budapešti Zsolt Balogh (vpravo) a hráč Prešova Lucas Adriano Barros v úvodnom štvrťfinálovom zápase Európskeho pohára EHF FTC-Green Collect Budapešť - Tatran Prešov. (Autor: TASR)
TASR|23. mar 2024 o 22:06 (aktualizované 24. mar 2024 o 10:20)

Najviac prehrávali o päť bodov.

Štvrťfinále Európskeho pohára EHF

FTC-Green Collect Budapešť - Tatran Prešov 32:29 (17:15)

Najviac gólov FTC: Imre 9, Bognár 6, Nagy 5

Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna - L. Urban 7, Davidovič 6, Kasatkin a Sako po 4, Chajan, Fenár a Hernandez po 2, Mitaľ a Kovács 1, Fenár 1, Rečičár, Kravčák, Hozman, Barros

Rozhodovali: Radčenko, Peršis (Lot.)

TH: 2/2 - 2/1, vylúčenia: 4:2

BUDAPEŠŤ. Hádzanári Tatrana Prešov prehrali v úvodnom štvrťfinálovom zápase Európskeho pohára EHF na palubovke FTC-Green Collect Budapešť 29:32.

Druhý duel je na programe v sobotu 30. marca v Prešove.

Fotogaléria zo zápasu Ferencváros Budapešť - Tatran Prešov (Európsky pohár EHF)

Prešovčania viedli v úvode zápasu 1:0 i 2:1, no v ďalšom priebehu už iba doťahovali náskok domácich.

Tí im v prvom polčase odskočili aj na rozdiel piatich gólov (11:6). Tatran však stiahol na rozdiel jediného gólu a v úvode druhého polčasu bol viackrát blízko k vyrovnaniu.

Hráči Ferencvárosu však zvládli kľúčové momenty a dokázali si znovu vytvoriť 5-gólový náskok (27:22, 28:23). Prešovčania v závere manko stiahli aspoň na rozdiel troch gólov.

Hlasy po zápase

/zdroj: tatranpresov.sk/

Pavol Jano, tréner Tatrana: "Z našej strany veľmi ťažký zápas. Celý duel sme sa doťahovali, ale vzhľadom na to, že sme hrali na pôde súpera a na to, ako sa nám nedarilo, sme uhrali celkom slušný výsledok. Myslím si, že na budúci týždeň je o čo hrať. Musím vyzdvihnúť oboch brankárov, lebo keď to bolo potrebné, tak nás podržali a chvíľami to fungovalo aj v obrane. Potrebujeme sa opäť naštartovať k dobrému výkonu a verím, že za pomoci divákov sa nám to podarí."

Lukáš Urban, hráč Tatrana: "Prvý polčas sme odohrali veľmi slušne. Keď sme v jednom momente prehrávali už o štyri góly, tak sme ukázali charakter. Bojovali sme, nakoniec to bolo o dva a všetko bolo pred druhým polčasom otvorené. V ňom nám opäť ušli na štyri-päť gólov. Hrali doma, mali výhodu, boli favoriti, ale bojovali sme do konca a nakoniec sa to skončilo o tri góly, čo si myslím je slušný výsledok do odvety. Pred sobotňajším zápasom je všetko otvorené a myslím si, že keď budeme hrať svedomito, tak sa nám môže podariť postúpiť. Samozrejme, bude to ťažký zápas. Kto bude lepšie hrať v obrane, tak si myslím, že ten postúpi. Určite budeme potrebovať aj divákov, aby nás prišli podporiť. Za posledné roky tu nebola taká šanca postúpiť do semifinále Európskeho pohára. V sobotu, dúfam, padne hala a budeme sa radovať z postupu."

Mario Cvitkovič, brankár Tatrana: "Bojovali sme celý zápas a nevzdali sme sa, ani keď sme prehrávali o päť gólov. V útoku sme robili veľa chýb a kvôli tomu nám dal súper v druhom polčase ľahké góly. Ale myslím si, že trojgólový rozdiel je dobrý výsledok na zaujímavý duel v Prešove. Dúfam, že príde čo najviac fanúšikov a budú naším ôsmim hráčom."

Pavel Hernandez, hráč Tatrana: "Myslím si, že po prehre sa ťažko hodnotí, či sme odohrali dobrý zápas. Ale dovolím si tvrdiť, že sme v ňom bojovali 60 minút. Teraz zapracujeme na chybách, ktoré sme v zápase urobili a budúcu sobotu máme doma skvelú príležitosť výsledok otočiť v náš prospech. Ďakujeme fanúšikom Tatrana, ktorí nás prišli z diaľky podporiť a počas celých 60 minút boli proste skvelí."

Igor Čupryna, brankár Tatrana: "Prvý polčas, aj napriek tomu, že sme dostali 17 gólov, bol veľmi vyrovnaný. Urobili sme v ňom však nejaké chyby v útoku a dostali ľahké góly. V druhom polčase išiel do brány Mario a aj naďalej to bolo vyrovnané, no z našej strany sa objavovali chybičky, ktoré sa opakovali z prvého dejstva. V týchto momentoch aj Mario pridal niekoľko dôležitých zákrokov, chlapci dali ľahké góly a hneď to bolo vyrovnanejšie. Chcel by som poďakovať fanúšikom, ktorí tu prišli. Bolo ich vskutku dosť. Urobili výbornú atmosféru, dávam pred nimi klobúk dole. Každému sa chcem poďakovať. Čaká nás v sobotu veľmi ťažký zápas. Prehrali sme o tri góly, ale máme skúsenosť, že sa to dá zvrátiť. Chceme týmto pozvať všetkých fanúšikov, pretože ich potrebujeme. S ich podporou budeme na palubovke ôsmi. Čakáme preto všetkých v sobotu v Tatran handball aréne."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov v prvom štvrťfinále s tesnou prehrou. S Budapešťou držal tempo celý zápas