Dohrali hymny, strhla sa bitka. Bakoša zlomili na Spiši po dvoch rokoch (Sportnet podcast)

Policajný zásah proti fanúšikom pred zápasom Brazília - Argentína.
Policajný zásah proti fanúšikom pred zápasom Brazília - Argentína. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. nov 2023 o 07:05

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok, 23. novembra, 49. narodeniny oslavuje bývalý fínsky hokejový útočník Saku Koivu, prvý hráč z Európy, ktorý nastupoval za Montreal Canadiens s kapitánskym céčkom. 

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Krv na Maracane

Policajti udierajúci obuškami, zakrvavený fanúšik Argentíny či kapitán tímu Lionel Messi snažiaci sa upokojiť napätú atmosféru. 

Tieto dramatické momenty predchádzali zápasu, ktorý zväčša býva ozdobou juhoamerickej kvalifikácie o postup na MS, teda súboju Brazília - Argentína v Riu de Janeiro na ikonickom štadióne Maracana.

Keď dozneli štátne hymny, fanúšikovia sa znepriatelených táborov začali na tribúne biť. Vzduchom lietali sedadlá, niektorí ľudia v panike vybehli na ihrisko.

Situácia sa ešte viac vyostrila po zásahu brazílskej polície, ktorá sa sústredila najmä na fanúšikov hostí. Lionel Messi s niekoľkými spoluhráčmi zamierili k tribúne, kde sa odohrávali nepokoje.

Najlepší brankár MS v Katare Emiliano Martínez sa dokonca snažil vytrhnúť policajtom obušok z rúk a vyzýval ich k tomu, aby bol ich zásah miernejší.

"Boli tam rodiny hráčov a ľudia, ktorí nevedeli, čo majú robiť. To nás trápilo viac ako zápas. Ten bol v tom momente druhoradý," komentoval Messi.

Viac k téme:

Jubilant Hrdlička stále trénuje

Bývalý futbalista Ivan Hrdlička v pondelok oslávil osemdesiate narodeniny. Niekdajšia opora belasých je stále aktívna a v klube trénuje najmenších slovanistov. 

"Keď sme prišli domov, bratislavské ulice boli preplnené, taxíkmi sme sa presúvali na štadión. Mali sme problém vôbec prejsť po Bratislave. Oslavy nemali konca, trvali týždne," spomínal Ivan Hrdlička na rok 1969.

Slovan vtedy vo finále Pohára víťaza pohárov, čo bola v tom čase druhá najvýznamnejšia európska súťaž, zdolal v Bazileji slávnu Barcelonu 3:2.

Viac k téme:

Bakoš je doma

Líder hokejovej extraligy HK Spišská Nová Ves angažoval skúseného slovenského útočníka Martina Bakoša na otvorenú zmluvu. Slovensko reprezentoval na dvoch MS 2016 i 2018 a v rovnakom roku nechýbal ani na ZOH v Pjongčangu.

"Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo po dvojročnej intenzívnej komunikácii dohodnúť s jedným z najlepších odchovancov nášho klubu.

Martin k nám prichádza na otvorenú zmluvu a v kútiku duše dúfame, že sa mu u nás natoľko zapáči, že s nami ostane počas celej sezóny," uviedol športový manažér klubu Radomír Heizer.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Dohrali hymny, strhla sa bitka. Bakoša zlomili na Spiši po dvoch rokoch (Sportnet podcast)