Ak Slováci neprehrajú, v Nemecku ich čaká Futbalová láska (podcast)

Futbalisti Slovenska.
Futbalisti Slovenska. (Autor: TASR)
Sportnet|16. nov 2023 o 07:10

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo a udeje v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 16. november a pohľad do histórie hovorí, že v tento deň v roku 1909 založili holandský futbalový klub PSV Eindhoven.

Päťdesiatku oslavuje bývalý britský jazdec formuly 1 a neskôr šéf stajne Red Bull Racing Christian Horner a štyridsiatku bývalý fínsky hokejový brankár Kari Lehtonen.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo a udeje.

Budú futbalisti oslavovať?

Slovenská futbalová reprezentácia môže vo štvrtok spečatiť postup na majstrovstvá Európy 2024. Na Tehelnom poli nastúpia Slováci o 20.45 v kvalifikácii proti Islandu.

Ešte nikdy neoslavovali futbalisti postup na veľký turnaj na domácom štadióne. Také niečo slovenskí futbalisti ani fanúšikovia v dejinách samostatnosti ešte nezažili. Postup na veľké šampionáty futbalisti vždy potvrdili na štadiónoch súperov. Postup na MS 2010 oslavovali v Poľsku, postup na EURO 2016 vybojovali v Luxembursku a postup na EURO 2020 zase v Severnom Írsku. 

Teraz majú zverenci Francesca Calzonu všetky tromfy v rukách. Na postup im stačí získať jeden bod v zostávajúcich dvoch zápasoch - proti Islandu, alebo proti Bosne a Hercegovine. 

Viac k téme:

Čechmánek nespáchal samovraždu

Hokejový majster sveta a olympijský víťaz Roman Čechmánek nespáchal samovraždu. Dokázala to pitva. Jeho smrť rovnako nezavinila iná osoba. Presnú príčinu úmrtia bývalého brankára však polícia neuviedla. 

Roman Čechmánek nečakane zomrel vo veku 52 rokov. Naposledy viedol mládež v Uherskom Hradišti. V sobotu sa podľa českých médií cítil zle, neprišiel na zápas a nezdvíhal telefón. Bez známok života ho našiel syn Roman, ktorý v minulej sezóne hrával za Zlín.



Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Ak Slováci neprehrajú, v Nemecku ich čaká Futbalová láska (podcast)