Čaká nás najťažší zápas série, vyhlásil Bartovič. Ide o ambície hráčov, dodal Stavjaňa (Sportnet podcast)

Hlavný tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa.
Hlavný tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa. (Autor: TASR)
Sportnet|15. mar 2024 o 07:00

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 15. marec, a v tento deň bol pred 132 rokmi založený anglický futbalový klub Liverpool FC.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Spomedzi českých tímov pokračuje len Plzeň

Futbalisti Slavie Praha sa s Európskou ligou rozlúčili v osemfinále. Vo štvrtkovom odvetnom súboji podľahli doma AC Miláno 1:3, keď už od 20. minúty hrali bez vylúčeného Tomáša Holeša.

V prvom zápase na pôde súpera prehrali 2:4. Slovenský obranca Michal Tomič nastúpil za český klub od druhého polčasu, na lavičke náhradníkov začal pre menšie zranenie aj krídelník Ivan Schranz, ktorý nastúpil v 83. minúte.

Hráči pražskej Sparty si zasa z Anfield Road odniesli debakel od Liverpoolu, ktorý im nasúkal štyri góly medzi 7. a 14. minútou v úvode stretnutia. Nakoniec triumfoval výsledkom 6:1. Lukáš Haraslín zasiahol do stretnutia až v 58. minúte.

Futbalisti Plzne sú nakoniec jediným českým tímom, ktorý v Európe pokračuje po tom, čo po penaltovom rozstrele postúpil cez švajčiarske Servette.

Viac k téme:

Kto sa stretne s kým v Slovanft cupe?

Veľké prekvapenie sa zrodilo v poslednom zápase štvrťfinále. Aktuálny majster ŠK Slovan Bratislava nepodal optimálny výkon a prekvapivo vypadol s futbalistami Podbrezovej.

Najslávnejší slovenský klub sa tak po prvý raz za posledných päť rokov nepozrie do semifinále Slovnaft Cupu a súťaž bude pokračovať bez neho.

Okrem Podbrezovej zostali v hre ešte obhajca trofeje Spartak Trnava, Ružomberok a obrovské prekvapenie z treťoligových Lipian.

Klub z východu Slovenska je vôbec prvým treťoligistom v histórii, ktorý to dotiahol až do semifinále Slovenského pohára.

Semifinálové dvojice určil žreb na pôde Slovenského futbalového zväzu. Prekvapenie z Lipian vyzve Ružomberok a Trnava Podbrezovú.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Čaká nás najťažší zápas série, vyhlásil Bartovič. Ide o ambície hráčov, dodal Stavjaňa (Sportnet podcast)