Prekvapenie Slovnaft Cupu spoznalo súpera. Trnava má šancu na rekord

Radosť hráčov ŠK Odeva Lipany.
Radosť hráčov ŠK Odeva Lipany. (Autor: ŠK Odeva - facebook)
Ivan Mriška|14. mar 2024 o 13:19

Vyžrebovali semifinálové dvojice Slovnaft Cupu 2023/2024.

BRATISLAVA. Veľké prekvapenie sa zrodilo v poslednom zápase štvrťfinále. Aktuálny majster ŠK Slovan Bratislava nepodal optimálny výkon a prekvapivo vypadol s futbalistami Podbrezovej.

Najslávnejší slovenský klub sa tak po prvý raz za posledných päť rokov nepozrie do semifinále Slovnaft Cupu. A súťaž bude pokračovať bez neho.

Prekvapenie proti Ružomberku

Okrem Podbrezovej zostali v hre ešte obhajca trofeje Spartak Trnava, Ružomberok a obrovské prekvapenie z treťoligových Lipian.

Klub z východu Slovenska je vôbec prvým treťoligistom v histórii, ktorý to dotiahol až do semifinále Slovenského pohára.

Semifinálové dvojice určil žreb na pôde Slovenského futbalového zväzu. Prekvapenie z Lipian vyzve Ružomberok a Trnava Podbrezovú.

VIDEO: Žreb semifinále Slovnaft Cupu

Semifinále Slovnaft Cupu sa hrá už na dva zápasy, termíny zatiaľ známe nie sú. Ak by rozdiel gólov bol z oboch zápasov rovnaký, predlžuje sa.

Finále 55. ročníka Slovnaft Cupu je na programe 1. mája v Košiciach.

Macho: Prial som si Lipany

Ak Trnava obháji trofej, stane sa vôbec prvým celkom v histórii, ktorý získal pohárový hetrik, teda vyhral trikrát po sebe.

„Klub ako Spartak Trnava musí v každej sezóne získavať trofeje alebo sa o ne aspoň pokúsiť. Takže cieľ zostáva rovnaký, skončiť v lige čo najvyššie a pokúsiť sa o zisk pohára,“ pre Futbalnet.tv uviedol prezident FC Spartak Trnava Peter Macho

Slovnaft Cup - žreb semifinále

ŠK Odeva Lipany - MFK Ružomberok

/prvý zápas - 2. apríl, odveta - 16. apríl/

FC Spartak Trnava - FK Železiarne Podbrezová

/prvý zápas - 3. apríl, odveta - 17. apríl/

Šéf Spartaka bol so žrebom pomerne spokojný.

Lepšie hrať proti Podbrezovej ako proti Slovanu. Prial som si Lipany, budem úprimný, ale keď si to tak zhrnieme, lepšie je hrať proti Podbrezovej ako proti Ružomberku,“ dodal.

Šéf Spartaka vyzdvihol treťoligové Lipany, ktoré však podľa neho dosiahli strop.

„Lipany urobili veľkú vec, že postúpili do semifinále. Ale nemyslím si, že mužstvo z tretej ligy môže v dvojzápase prejsť cez tak kvalitné mužstvo ako Ružomberok.

Ružomberok je teda prakticky už vo finále a rozhodne sa medzi nami a Podbrezovou. Pôjdeme za postupom a chceme ísť do finále,“ uviedol Macho.

Pre taký žreb cestoval

Ružomberok má výbornú jar, na poslednú chvíľu prenikol do skupiny o titul v Niké lige. V pohári cíti takisto veľkú šancu.

„S Lipanmi máme skúsenosť z pohára. Poviem úprimne, cestoval som presne pre takýto výsledok žrebu.

Nie, že by som chcel podceňovať, ale hrá sa na dva zápasy. Všetci sme si priali Trnavu, ale tú dostaneme až prvého mája v repríze finále z roku 2006,“ sebavedomo uviedol manažér MFK Ružomberok Erik Kendera.

Víťaz Slovnaft Cupu získa miestenku do druhého predkola Európskej konferenčnej ligy.

„Po jeseni nám fanúšikovská obec neverila. Podaril sa nám malý zázrak postupom do šestky. To, že sme vyradili Dunajskú Stredu musíme tiež povedať, že je prekvapenie. I keď my sme verili.

Teraz sme v šestke a máme veľkú šancu na finále. Zisk pohára by bol čerešničkou na torte v tejto sezóne, ktorú sme začali veľmi zle, ale všetko sme v posledných kolách napravili,“ dodal Kendera.

Všetky zápasy odvysiela televízia JOJ Šport.


Pohárová súťaž má v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojilo 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Prekvapenie Slovnaft Cupu spoznalo súpera. Trnava má šancu na rekord