FOTO Marec v obraze: Slafkovského zápis, ocenení futbalisti aj koniec série Verstappena

Juraj Slafkovský v zápase Montrealu proti Columbusu
Fotogaléria (17)
Juraj Slafkovský v zápase Montrealu proti Columbusu (Autor: Sébastien Gervais)
Sportnet|1. apr 2024 o 15:50

Pozrite si najlepšie zábery z marca 2024.

BRATISLAVA. Marec 2024 je za nami a priniesol niekoľko momentov aj vo svete športu.

V rámci celosvetového merania sa jedným z najvýznamnejších podujatí stalo finále Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní, v ktorom sa rozhodlo o držiteľoch veľkých i malých glóbov.

Rovnako sa skončila aj sezóna ďalších zimných športov, medzi inými aj biatlonu.

Futbalové európske pohárové súťaže odštartovali vyraďovacie fázy, medzi účastníkmi už nie je ani Slovan Bratislava, ani dva pražské veľkokluby.

Naplno už odštartoval aj seriál formuly 1 a vo Veľkej cene Austrálie prerušil sériu výhier Max Verstappen, ktorý vypadol v úvode pretekov. Z výhry sa tešil Španiel Carlos Sainz.

Čo sa týka Slovenska, rovnako sa udialo niekoľko momentov, ktoré utkveli v pamäti. Jedným z nich je aj prekvapivá výhra mladíkov do 21 rokov, ktorí zdolali rovesníkov zo Španielska.

Top fotografie za marec 2024

V ankete Futbalista roka 2023 sa z najvyššieho ocenenia tešil hráč SSC Neapol Stanislav Lobotka, medzi mladými futbalistami triumfoval Leo Sauer.

Hokejová Tipos extraliga postúpila už do semifinále, ktoré štartuje v úvode apríla. V marci sa uzavrela základná časť a ukončili sa aj štvrťfinálové boje. Veľkým prekvapením je Nitra, ktorá vyradila víťaza dlhodobej sezóny Poprad.

V úvode marca sa uskutočnili aj Halové MS v atletike v Glasgowe, na ktorom malo zastúpenie aj Slovensko. Domov žiadnu medailu neprinieslo.

Do historickým tabuliek sa zapísal aj slovenský hokejista Juraj Slafkovský, ktorý sa stal najproduktívnejším juniorom v rámci organizácie Montrealu Canadiens. 30. marca oslávil aj okrúhle 20. narodeniny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»FOTO Marec v obraze: Slafkovského zápis, ocenení futbalisti aj koniec série Verstappena