Sport dal Filipka do ideálnej zostavy Gambrinus ligy

SITA|31. máj 2011 o 19:39

Slovenský brankár futbalového klubu 1. FC Slovácko Miroslav Filipko je jediným legionárom spod Tatier, ktorý sa v hodnotení českého denníka Sport dostal do ideálnej zostavy ligy.

Odchovanec banskobystrického futbalu sa spolu s Plzenčanom Petrom Jiráčkom delí o výborné 4. miesto v rebríčku 112 hráčov Gambrinus ligy, ktorí za svoje výkony získali priemernú známku minimálne 4,8.

PRAHA. Skúsený 37-ročný slovenský brankár futbalového klubu 1. FC Slovácko Miroslav Filipko je jediným legionárom spod Tatier, ktorý sa v hodnotení českého denníka Sport dostal do ideálnej zostavy Gambrinus ligy 2010/2011.

Odchovanec banskobystrického futbalu v 24 zápasoch najvyššej českej súťaže získal za svoje spoľahlivé výkony priemernú známku 6,13 a spolu s Plzenčanom Petrom Jiráčkom sa delí o výborné 4. miesto v rebríčku 112 hráčov GL, ktorí za svoje výkony získali priemernú známku minimálne 4,8.

M. Filipko vďaka svojej priemernej známke 6,13 je najlepšie hodnoteným brankárom v českej elitnej súťaži. Bývalý brankár Banskej Bystrice, Ružomberka, Trnavy, Petržalky a Českých Budějovíc sa na vedúcu pozíciu medzi "strážcami troch žrdí" prepracoval už v polovici sezóny a napriek tomu, že pre dvojzápasový dištanc mohol byť hodnotený iba v 24 zápasoch, svoju vedúcu pozíciu už neopustil.

Dvakrát v sezóne dostal za svoje bezchybné a spoľahlivé zákroky známku 9 z desaťbodovej stupnice kvality, dvakrát však aj dvojku. Najmä jeho zásluhou 1. FC Slovácko obsadilo v tabuľke 12. miesto, keď za 8 výhier, 7 remíz a 15 prehier získalo 31 bodov (skóre 27:43). M. Filipko bol ozajstnou oporou tímu z Uherského Hradišťa.

Víťazom ankety denníka Sport s názvom "Kráľ ligových trávnikov" s priemernou známkou 6,69 z 26 ligových duelov je 36-ročný kapitán a tvorca hry majstrovskej Viktorie Plzeň Pavel Horváth. Aj druhá priečka patrí hráčovi z Plzne - Milanovi Petrželovi (6,28), tretie miesto obsadil 35-ročný stredopoliar FC Slovan Liberec Jiří Štajner (6,18).

Majstrovská Plzeň má v najlepšej jedenástke Gambrinus ligy až sedem hráčov, druhý tím tabuľky AC Sparta Praha ani jedného. Zo slovenských hráčov sú v prvej dvadsiatke tohto rebríčka ešte Michal Breznaník (FC Slovan Liberec) na 13. mieste (5,90) a Karol Kisel (SK Slavia Praha) na 14. mieste (5,89). M. Breznaník sa dostal aj do B-tímu ideálnej zostavy najvyššej českej súťaže.

Najlepšia jedenástka sezóny Gambrinus ligy podľa denníka Sport (za menom hráča je v zátvorke uvedená jeho klubová príslušnosť a priemerná známka):

Miroslav Filipko (Slovácko - 6,13) - František Rajtoral (Plzeň - 6,11), David Bystroň (Plzeň - 6,11), Tomáš Janotka (Olomouc - 5,86), David Limberský (Plzeň - 5,86) - Milan Petržela (Plzeň - 6,23), Pavel Horváth (Plzeň - 6,69), Jiří Štajner (Liberec - 6,18), Petr Jiráček (Plzeň - 6,13) - David Lafata (Jablonec - 6,10), Jan Rezek (Plzeň - 5,83).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov