Šporar hlási útok na rekord. Odíde smutný, odkazuje mu Grič

Jakub Grič (vpravo) urobí všetko pre to, aby Andraž Šporar (v páde) svoje gólové konto neobohatil.
Jakub Grič (vpravo) urobí všetko pre to, aby Andraž Šporar (v páde) svoje gólové konto neobohatil. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|18. máj 2019 o 00:00

Aj v oklieštenom zložení chcú Michalovčania Slovan obrať o body.

MICHALOVCE. Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa v sobotu podvečer rozlúčia so svojimi fanúšikmi. V poslednom domácom vystúpení v tomto ročníku narazia na súpera zvučného mena – ŠK Slovan Bratislava.

Už istý majster je zakaždým veľkým lákadlom a hráči od Laborca veria, že na záverečný duel sezóny príde viac divákov ako obvykle a za priazeň počas najúspešnejšieho ročníka v histórii klubu sa im odvďačia dobrou hrou aj výsledkom.

Bez poltucta hráčov

Po týždni do metropoly Zemplína opäť zavíta mužstvo, nad ktorým Michalovčania ešte na prvoligovej úrovni dokázali zvíťaziť. Belasých však doma stále vedeli potrápiť a vo viacerých prípadoch im chýbal len krôčik k tomu, aby ho zdolali.

„Už samotná značka Slovan je pojem, na zápasy s týmto súperom sa vždy tešíme a o motiváciu vždy máme postarané. Vieme dobre, aký štýlom hrá. Predovšetkým v ofenzíve má kvalitných a rýchlych hráčov, ktorých budeme musieť ubrániť,“ povedal pred stretnutím s veľkým favoritom michalovský Jakub Grič.

Trénerovi žlto-modrých Antonovi Šoltisovi budú proti najslávnejšiemu slovenskému klubu chýbať viacerí hráči (Žofčák, Rota, Danko, Petro, Carrillo, Beskorovajnij), takže bude mať čo robiť, aby vyskladal zostavu.

„Avšak my, čo budeme k dispozícii, urobíme všetko pre to, aby sme podali dobrý výkon a získali nejaké body,“ uviedol Grič.

Vie zakončiť nohou aj hlavou

Keďže Bratislavčania majú už titul vo vrecku, plánoval najlepší strelec Andraž Šporar zostať počas tohto víkendu doma. Všetko však zmenil posledný zápas so Žilinou, v ktorom zaznamenal hetrik a oživil tak šance na prekonanie bradatého rekordu v počte strelených gólov. Na Róberta Semeníka, ktorý v sezóne 1995/96 v drese 1. FC Košice skóroval 29. krát, stráca už len tri presné zásahy.

„Samozrejme, na Šporara si budeme musieť dávať veľký pozor. V šestnástke si vie nájsť miesto a vie dobre zakončiť nielen nohou, ale aj hlavou. Zabúdať však nemôžeme ani na ostatných hráčov, od ktorých takisto hrozí nebezpečenstvo,“ uviedol Grič.

Rodák z Prešova pri absencii stopérov Carrilla a Beskorovajného pravdepodobne opäť nastúpi v strede obrany, takže práve on bude zvádzať súboje so slovinským kanonierom.

„Teším sa na to, ale nebudem to brať nijak špeciálne. Do každého zápasu idem naplno a aj v tomto urobím všetko pre to, aby som nedovolil súperovi skórovať. Verím, že tak ako príde Šporar k nám nabudený, tak aj odíde smutný.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šporar hlási útok na rekord. Odíde smutný, odkazuje mu Grič