Spišská si počínala víťazne proti Svidníku aj Vranovu

Futbalisti Spišskej Novej Vsi zdolali Svidník aj Vranov.
Futbalisti Spišskej Novej Vsi zdolali Svidník aj Vranov. (Autor: FK SNV)
Jakub Bobovič|4. sep 2018 o 00:00

Po zlom úvode súťaže majú na konte dve cenné víťazstvá.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Spišskonovoveskí futbalisti nechali zabudnúť na tri nevydarené stretnutia, v ktorých zaznamenali tri prehry.

Zverenci trénera Ľuboša Ontka najprv v nedeľu v rámci 6. kola zdolali na vlastnom ihrisku Svidník a v stredu v dohrávke 2. kola si poradili s dovtedajším lídrom z Vranova nad Topľou.

Stretnutie proti Svidníku ohodnotil pre klubovú stránku tréner mužstva Ľuboš Ontko: „Po tých troch kolách, ktoré sme prehrali a dali sme iba jeden gól, mužstvo bolo v zlej situácii. Prehra so Sninou nabúrala chlapcom sebavedomie a nechala na mužstve negatívne stopy. Pridala sa k tomu aj ľahká prehra v Krompachoch. Zo zápasu so Svidníkom sme mali veľké obavy. Do šesťdesiatej minúty sme boli lepšie mužstvo, gól sme dali z pokutového kopu, mali sme šance, ktoré sme nevyužili. Súper si za zápas vypracoval jednu, možno dve. Do vyložených šancí sme ho nepustili. Kombinačne z našej strany je to celkom dobré. Na fyzičke musíme popracovať, pretože v závere zápasu nám už chýbajú sily. Myslím si, že ideme od zápasu na zápas a verím, že to bude len lepšie a lepšie.“

Sumár zápasu:

FK Spišská Nová Ves – FK Svidník 1:0 (1:0)

Gól: 34.Kováč (11 m), 243 divákov, rozhodovali Lipták M.- Mano D., Maliňák J.

Spišská Nová Ves: Stančák – Dunajčan, Kamenický, Sedláček, Baranyi - Majko, Šoltés (82. Vitkaj), Markulík (70. Tkáč), Kováč, Kočík (78. Klein A.) – Hagara (70. Klein D.)

Svidník: Mikluš – A. Košč (46. Čabala), Zapotocký, Bochin, Matkobiš, Jačiško, Petrik, Ducár, Stachura, Š. Košč, Paňko

Víťazstvo proti Svidníku potvrdili futbalisti Spišskej Novej Vsi aj v dohrávanom stretnutí 2. kola proti Vranovu nad Topľou.

Rozhodujúcimi sa ukázali byť dva rýchle góly v polovici prvého polčasu, keď sa najprv po rohovom kope z pravej strany presadil strelou zvnútra šestnástky Sedláček, aby ho o tri minúty neskôr napodobnil Kočik, utešenou strelou z hranice z veľkého vápna.

Vranovu sa v závere stretnutia podarilo znížiť vďaka gólu Kovalčíka, druhý gól však už zverenci trénera Košudu nepridali, a tak tri body ostali v Spišskej Novej Vsi.

Sumár zápasu:

Spišská Nová Ves – Vranov nad Topľou 2:1 (2:0)

Góly: 26. Sedláček, 29. Kočik – 80. Kovalčík, rozhodoval: Maličký, 232 divákov
ŽK: 10. Kočik, 90. Stančák – 70. Kovalčík, 73. Bednár, 90. Kulich

Spišská Nová Ves: Stančák – Baranyi, Kamenický, Sedláček Dunajčan – Majko, Šoltés (82. Vitkaj), Kováč, T. Tkáč , Kočik (77. Hojstrič) - Hagara (87. A. Klein)

Vranov n/Topľou: Makó – Bednár, Babjak, Straka (38. Kuták), Štefančík, Lukáč, Kovalčík, Digoň, Mihok (64. Voľanský), Kulich, Bellás (77. Sabol).

Futbalisti Spišskej Novej Vsi sa najbližšie predstavia 15. septembra v Stropkove.

Výkop stretnutia je plánovaný na 15:30 hod.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišská si počínala víťazne proti Svidníku aj Vranovu