Spišiaci naplno bodovali pri Váhu, v tabuľke stúpajú

Branislav Ondáš. Tréner FK Spišská Nová Ves.
Branislav Ondáš. Tréner FK Spišská Nová Ves. (Autor: FK SNV)
Marián Dic|3. okt 2017 o 00:00

V 10. kole 2. futbalovej ligy vyhrali v Novom Meste nad Váhom.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Neustále sa herne zlepšujúca Spišská Nová Ves vycestovala cez víkend k jednému z nováčikov súťaže, od ktorého nechcela odísť domov z prázdnymi rukami.

Mužstvo z Nového mesta nad Váhom však pre kolektív z východu bol podstatne neznámym súperom, čo pred súbojom naznačovalo, že pôjde o zaujímavý duel.

Zverenci Branislava Ondáša, ktorým sa od začiatku sezóny na ihriskách súperov výborne darí, keď sa im z nich podarilo odniesť podstatné množstvo dôležitých bodov chceli v tomto trende pokračovať aj v tomto meraní síl naďalej.

Do stretnutia preto znova vstúpili s maximálnym nasadením a skvelou kombinačnou hrou držali v prevažnej väčšine zápasu loptu pod kontrolou.

Domáci sa však predovšetkým v prvej dvadsaťminútovke usilovali, čím najviac eliminovať územnú prevahu hostí, čo sa im i keď bez efektu aj podarilo.

Naviac si vypracovali aj niekoľko vyložených šancí, ale pozorný Huszárik svoje mužstvo v nie jednej chvíli úspešne podržal.

Obraz zápasu postupne nadobudol obojstranne útočnejší spád, pričom pred oboma bránami bolo omnoho rušnejšie ako v úvode tohto súboja.

Po polhodine stretnutia sa Spišiakom dosť nečakane podarilo ich prvú vážnejšiu príležitosť naplno zúročiť v podobe dôležitého vedúceho gólu Vilkovského vďaka, ktorému sa navyše dostali aj na koňa.

Svoj tesný náskok si v nastávajúcich fázach hry nielenže naďalej pozorne strážili a po zmene strán si ho mohli aj zveľadiť po sľubných príležitostiach, ktoré ale za chrbtom domáceho gólmana neskončili.

Hostitelia, ale taktiež svoje zbrane stále neskladali a s pribúdajúcimi minútami vrhli sily do útoku. V ňom sa vehementne usilovali prekvapiť pozorne hrajúcu obranu súpera, ale ten stál na pevných nohách.

Stúpajúce nasadenie oboch kolektívov nakoniec predsa len prinieslo v samom závere nesmierne dramatické vyvrcholenie, keď v 84. min. síce zaznamenal Zekucia vytúženú gólovú poistku, na ktorú ale o malú chvíľu, no pre domáci tím už veľmi neskoro dokázal odpoveď bezpečne premeneným pokutovým kopom Mikuš.

Napriek tomu, že Spišiaci si nakoniec čisté konto nedokázali udržať po záverečnom hvizde rozhodcu mohli odchádzať z ihriska so vztýčenými hlavami a ďalším dôležitým trojbodovým úlovkom.

Tréner po zápase

Z veľmi vydareného stretnutia s úspešným koncom mal podstatnú radosť aj kormidelník tímu Branislav Ondáš, ktorého opäť potešil výkon svojich zverencov.

„So ziskom troch bodov a predvedeným výkonom mojich zverencom som určite veľmi spokojný, pretože ako sa ukázalo nastúpili sme proti nevyspytateľnému súperovi a zápas pre nás nebol vôbec ľahký. V samom závere sme ho aj s potrebným šťastím dokázali predsa len šťastlivo ustáť, keďže v hodine dvanástej sa domáci usilovali ešte vykresať iskierku nádeje. Opäť sme sa presvedčili, že všetke tímy v súťaži disponuje vysokou hernou kvalitou a každé mužstvo dokáže hrať takmer vyrovnaný súboj s každým. Spoločne sme veľmi radi, že aj v tomto súboji na súperovej pôde sa nám znova podarilo pokoriť hostiteľské mužstvo a strelili sme o gól viac, než on. Pre celý tím je to naozaj výborná vizitka, pod ktorú sa podpísala nielen stúpajúca forma, ale aj vynikajúci kolektívny výkon, keď všetci hráči siahli až na dno svojich síl. Dôležitým faktor pritom je, že v súčasnosti sme neustále pri streleckej chuti a v každom dueli sa nám darí strieľať potrebné góly, ktoré nás posúvajú, čoraz viac nahor. Taktiež ma teší, že zásluhou dosiahnutého skalpu sme si dokázali ešte viac si vylepšiť nielen situáciu v tabuľke, ale aj počte plusových bodov v nej. Pevne verím, že toto veľmi cenné víťazstvo dokáže byť pre nás tou najsprávnejšou vzpruhou a ešte väčšou motiváciou do nastávajúcich podstatne náročných stretnutí v jesennej časti tejto súťaže. Som však naplno presvedčený, že ak moji zverenci dokážu v týchto dueloch podať maximálne spoľahlivý výkon dokážeme sa rovnať aj súperom z hornej časti tabuľky.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci naplno bodovali pri Váhu, v tabuľke stúpajú