Spišiaci čakali na víťazstvo 17 zápasov a 84 dní

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
SITA|30. dec 2017 o 22:47

Potrebovali sme víťazstvo viac ako soľ, vraví ich tréner.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Sedemnásť zápasov a celkovo 84 dní čakali basketbalisti Spišskej Novej Vsi na víťazstvo v najvyššej súťaži Eurovia SBL.

Svoje čakanie ukončili v predposledný deň kalendárneho roka.

Na domácej palubovke zdolali súperov zo Žiliny 102:88. Práve Žilinčania boli predtým poslední, nad kým Spišiaci zvíťazili.

Rovnako doma 7. októbra vtedy v 3. kole nového súťažného ročníka sa radovali z víťazstva 93:84 po predĺžení.

Časový úsek "od Žiliny po Žilinu" lemovali z pohľadu hráčov BK 04 AC LB zranenia a choroby a zasa len zranenia, a to všetko sa podpísalo na strate hernej fazóny, sebavedomia a poslednom mieste v tabuľke.

Ako soľ

"Toto víťazstvo sme potrebovali viac ako soľ, ale boli to pre mňa poriadne nervy. Konečne nám padli otvorené strely. Ak tie nepremieňate, vo veľkom basketbale nič nevyhráte. V prvom polčase sme dali 9 trojok zo 17 striel, čo je viac ako 50 percent. K tomu sme 15 minút aj výborne bránili. Teším sa, ale obrana nám v globále fungovala asi len 25 minút. To proti silenejším súperom nebude stačiť. Verím, že to bude už len lepšie," referoval tréner Spišskej Novej Vsi Erich Korfanta.

K dlhodobej maródke vo svojom tíme, ktorá sa skončila len nedávno pred Vianocami, spýtavo podotkol: "Keď sa 19. decembra hráči zoznamujú na tréningu, to je zlé. To by sa malo diať v auguste..."

Výborný výkon podal Krajňák

V domácom tíme podal skvelý strelecký výkon kapitán Lukáš Krajňák, autor 17 bodov.

V rozpätí 2:11 min v druhej štvrtine predviedol päť trojkových pokusov a všetky boli úspešné. Najmä jeho zásluhou vtedy domáci zvýšili svoj náskok z 32:22 na 45:24.

"S tými trojkami je to tak, že keď vyjde prvá a druhá, treba skúsiť aj tretiu, štvrtú či piatu. Treba strieľať, až kým neminiete. Tak sa to má robiť," uviedol Krajňák.

Spišská má z 21 zápasov len 3 víťazstvá, ale ambíciu postúpiť do play-off ešte do žita nezahadzuje.

"Chvalabohu, že konečne prišlo víťazstvo a len dúfam, že nebude neskoro. Chceme zabojovať o play-off. Verím, že nás to nakopne do ďalších zápasov po novom roku," uzavrel 23-ročný basketbalista, ktorý alternuje medzi rozohrávkou a krídlom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci čakali na víťazstvo 17 zápasov a 84 dní