Špílmacher MFK Nemanja Matič je rád, že Košice vyhrali Slovenský pohár

SITA|21. máj 2009 o 11:52

Dvadsaťročný srbský reprezentant Nemanja Matič a tvorca hry MFK Košice po víťaznom stretnutí 40. ročníka Slovenského pohára s FC Artmedia Petržalka (3:1) žiaril šťastím.

SENEC.

Ako neskôr priznal, vo chvíli, keď na trávniku Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu (NTC SFZ) v Senci preberal od viceprezidenta SFZ Stanislava Strapeka medailu za víťazstvo v SP 2008/2009, intenzívne myslel na európsku pohárovú súťaž, ktorú Košice budú hrať v novej sezóne 2009/2010.

"Veľmi som túžil hrať európsku pohárovú súťaž. Preto som rád, že sa mi to teraz v košickom drese aj podarí," spokojne konštatoval urastený stredopoliar, ktorý v Senci výkonom i postavou prevyšoval mnohých aktérov tohto duelu. Technicky zdatný a futbalovo vyspelý rodák z juhu Európy počas celého zápasu na brehoch Slnečných jazier veľmi dobre dirigoval spoluhráčov v modro-žltých farbách.

"Pred niekoľkými týždňami sme sa práve o európskej súťaži hovorili aj s trénerom Jánom Kozákom. Ten už dávnejšie vie, že by som sa rád predstavil nie iba v slovenskej lige, ale aj na medzinárodnej futbalovej scéne. Práve ten rozhovor mi prišiel na um, keď sme spoločne skákali na pódiu s víťaznou trofejou v rukách. Už sa teším na blížiacu sa medzinárodnú konfrontáciu, ktorá nás ako víťazov národného pohára teraz čaká," povedal v útrobách seneckého štadióna NTC SFZ Nemanja Matič a pokračoval: "V prípravných zápasoch počas zimného sústredenia v Turecku sme hrali s niekoľkými známymi európskymi mužstvami a držali sme s nimi krok. Dokonca v súboji s niektorými z nich sme boli aj lepším mužstvom, preto sa podľa mňa nemáme čoho báť. Sme mladý kolektív, toto víťazstvo v Slovenskom pohári nám zdvihlo sebavedomie, do ďalších zápasov nemusíme ísť už dopredu v nejakej porazeneckej nálade."

Člen širšieho kádra A-tímu Srbska po stredajšom zápase tvrdil, že mladé mužstvo Košíc bolo v súboji s obhajcom trofeje vo finále SP 2008/2009 lepšie. "Pred zápasom sme vedeli, že o výhru budú bojovať dva vyrovnané tímy. Iba pred necelými tromi týždňami sme odohrali veľmi dobrý ligový zápas, ktorý sme v Bratislave tesne prehrali 2:3. Poučili sme sa z neho a tie poznatky nám teraz pomohli k triumfu v Slovenskom pohári. Víťazstvo možno budeme ešte chvíľu oslavovať, lebo veľké oslavy si musíme nechať na neskôr. Liga pokračuje a už v sobotu privítame doma Trnavu," uviedol špílmacher čerstvého víťaza Slovenského pohára 2008/2009. "Mám iba 20 rokov, futbalovú kariéru ešte iba pred sebou, preto víťazstvo v Slovenskom pohári je môj najväčší úspech v živote. Som rád, že som ho dosiahol práve s Košicami, kde som dostal šancu hrať najvyššiu súťaž," dodal Nemanja Matič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Špílmacher MFK Nemanja Matič je rád, že Košice vyhrali Slovenský pohár