Vlhová vytvorila nový rekord, na konte má viac bodov než celé tímy

Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Courcheveli 2020.
Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Courcheveli 2020. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. dec 2020 o 17:03

Slovenka zatiaľ neskončila mimo pódia.

COURCHEVEL. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vytvorila po 3. mieste v sobotňajšom obrovskom slalome v Courcheveli nový rekord.

Je prvou zjazdárkou v ére súčasného bodovania, ktorá po piatich pretekoch získala viac ako 400 bodov. Momentálne má na konte 420 bodov.

Už v predchádzajúcich pretekoch (víťazný paralelný obrovský slalom v Lechu) vyrovnala métu Anity Wachterovej, ktorá v roku 1993 v prvých štyroch súťažiach zimy nazbierala 360 bodov.

V ďalších pretekoch však univerzálna Rakúšanka nebodovala, a tak sa dlho žiadnej lyžiarke v alpskom Svetovom pohári nepodarilo dosiahnuť 400-bodovú métu po piatich súťažiach.

Dokázala to až vlani Mikaela Shiffrinová. Američanka vtedy dvakrát vyhrala, raz bola druhá a dvakrát tretia. Slovenská lyžiarka má v podobnej bilancii namiesto druhého miesta jeden triumf navyše, takže ju prekonala o 20 bodov.

Vlhová potiahla aj Slovensko v Pohári národov. Aj vďaka výsledkom bratov Žampovcov má Slovensko na konte 498 bodov a patrí mu celkovo 7. miesto. Jasne pred Nemeckom a ďalšími silnými krajinami.

Vlhovej 420 bodov je vysoko aj v poradí ženských družstiev. Pred ňou sú iba Rakúšanky, Talianky a Švajčiarky. Za Slovenkou zaostávajú silné tímy USA, Nórska, Francúzska či Nemecka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová vytvorila nový rekord, na konte má viac bodov než celé tímy