Vlhovú mrzelo, že prvú priečku neudržala. Mala som viac riskovať, vraví

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|12. dec 2020 o 14:29

Slovenka opäť vybojovala pódium.

COURCHEVEL, BRATISLAVA. Pri každom štarte vo Svetovom pohári bojuje o víťazstvo. V sobotu v obrovskom slalome Petra Vlhová potvrdila, že v tejto sezóne môže bojovať o veľký krištáľový glóbus pre najlepšiu lyžiarku zimy.

V Courcheveli v obrovskom slalome po prvom kole viedla a mala sľubný náskok. V druhom kole urobila zopár chýb a klesla na tretiu priečku.

„To ma mrzí, keď po prvom kole vediete a skončíte tretí. Ale mám z výsledku radosť," vravela Vlhová po pretekoch pre RTVS.

Do soboty ťahala sériu troch víťazstiev za sebou, vyhrala slalomy v Levi a paralelný obrovský slalom v stredisku Lech-Zürs.

Vo Svetovom pohári si Slovenka poistila vedúcu pozíciu. Vedie o 162 bodov.

V Courcheveli ešte nevyhrala

Už pred štartom vravela, že snehové podmienky sú dobré a pokúsi sa o víťazstvo. „Nikdy som tu nevyhrala,“ pripomenula Vlhová pre RTVS. Pred rokom tu skončila štvrtá.

Na trať šla ako prvá pretekárka s číslom 1. Viditeľnosť bola vtedy ešte veľmi dobrá. Lenže postupne bránky zahalila hmla.

V prvej jazde urobila zopár chýb.

„Hlavne posledná chyba prišla na nedobrom mieste, kde bola takmer rovina. Keď sa blížila do cieľa už nemala takú rýchlosť,“ hodnotila jej jazdu Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS.

Napriek tomu bola Slovenka v prvom kole najrýchlejšia.

„Išla veľmi dobre, no nebola to bezchybná jazda. O to je cennejšie, že napriek tomu je na prvej priečke,“ dodala rodáčka z Liptovského Mikulášu.

Momentky z 1. kola obrovského slalomu v Courcheveli.: fotogaléria

12.12.2020

Tušila, že druhé kolo bude náročnejšie

Pred druhou jazdou mala Slovenka solídny náskok 49 stotín sekundy pred Taliankou Martou Bassinovou.

Vlhová bola s prvou jazdou napriek chybe v závere spokojná.

„Bolo to veľmi ťažké, pretože trať bola veľmi zatočená aj dlhá. V cieli som mala toho dosť. Išlo sa mi dobre. Pred cieľom na rovine som spravila chybu, ale bola to dobrá jazda. Bol to technický obrák a nemala som ani jedno miesto, kde by sa dalo oddýchnuť,“ hodnotila svoj výkon v prvom kole.

„Druhé kolo bude naozaj ťažké. Videli ste, že podmienky nie sú ideálne. Mala som šťastie, že som mala dobrú viditeľnosť.“

O víťazstvo prišla pre menšie chyby

Hmla v Courcheveli postupne hustla. Najmä v hornej časti bola viditeľnosť veľmi zlá a k tomu sa pridalo sneženie.

Vlhová potvrdila skvelú formu, no v druhej jazde urobila niekoľko menších chýb. Ešte na prvom medzičase viedla, následne jej strata na Bassinovú narastala. V cieli bola tretia.

„Pre Petru je aj tretie miesto famózny výsledok. Aj keď ona by si určite rada udržala prvé miesto. Ale v druhom kole urobila drobných chýb viac. Nebola to stopercentná alebo bezchybná jazda. Hectorová či Bassinová šli bezchybne,“ vravela Velez-Zuzulová.

Na Talianku stratila Vlhová 59 stotín sekundy. Bassinová predviedla v druhom kole bezchybnú jazdu a tešila sa z druhého víťazstva v sezóne.

Prvé dosiahla rovnako v obrovskom slalome v Söldene. S 200 bodmi vedie poradie v obrovskom slalome.

Bassinová je vysoko aj v celkovom poradí Svetového pohára. Je druhá a zatiaľ je najväčšou súperkou Vlhovej v poradí všetkých disciplín.

Vlhová: Mohla som viac riskovať

Vlhovú škrelo, že prvú pozíciu neudržala. V tejto sezóne však ešte nebola horšia ako tretia. Z piatich štartov bola zakaždým na pódiu.

„Som vďačná, že som opäť na pódiu, aj keď ma to trochu mrzí, keď som po prvom kole viedla a druhé som trochu pokazila. Ale sme na dobrej ceste,“ komentovala Vlhová pre RTVS.

„Bassinová a Hectorová išli veľmi dobre, keď ma predstihli. Dnes to bolo o tom, kto bude riskovať viac. Druhé kolo bolo naozaj o veľkom boji. Asi som mohla riskovať viac a lyže púšťať viac. Ale teším sa, že som tretia. Zajtra je nový deň. Pokúsim sa o dobrý výsledok,“ doplnila.

Na preteky Svetového pohára sa po krátkej pauze vrátila Mikaela Shiffrinová. So stratou 1,7 sekundy skončila štvrtá.

Vlhová môže svoju úspešnú sériu natiahnuť už v nedeľu. V Courcheveli je rovnako na programe obrovský slalom. Prvé kolo štartuje od 9.30, druhé o 12.30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovú mrzelo, že prvú priečku neudržala. Mala som viac riskovať, vraví