Šoltisova misia v Michalovciach pokračuje. Podpísal novú zmluvu

Tréner Anton Šoltis so svojím asistentom Jozefom Majorošom ostávajú na lavičke MFK Zemplín.
Tréner Anton Šoltis so svojím asistentom Jozefom Majorošom ostávajú na lavičke MFK Zemplín. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|17. jún 2019 o 14:48

V MFK Zemplín zostávajú aj jeho asistenti Majoroš a Rodák.

MICHALOVCE. Stalo sa už tradíciou, že na úvodných zrazoch prvoligového MFK Zemplín Michalovce sa v kabíne zíde len torzo hráčov. Inak to nebolo ani v pondelok predpoludním, keď bolo na štarte letnej prípravy prítomných iba 16 futbalistov.

Tohto roku však situácia dospela ešte do kritickejšieho stavu. Prvá tréningová jednotka sa totiž vôbec neuskutočnila.

„Keďže nedošlo k dohode s trénermi ohľadom ich platových záležitostí, tento tréning sa ruší,“ oznámil médiám Ján Sabol, člen predstavenstva MFK Zemplín.

Kira zatiaľ neodchádza

Viacerí hráči si napriek tomu zatrénovali individuálne, ostatní sa prezliekli do civilu a odišli zo štadióna s nádejou, že problémy rýchlo pominú.

„Pán Sabol nám v kabíne oznámil, že úvodný tréning sa ruší a posúva sa o deň neskôr. Každý rok to vyzerá rovnako a som z toho smutný. Keby bola predošlá sezóna zlá alebo by na to bol nejaký iný dôvod, tak to beriem, ale urobili sme dobrý výsledok a neočakával som, že k niečomu takému dôjde. Som však optimista a myslím si, že ako vždy sa tieto problémy vyriešia,“ dodala brankárska jednotka žlto-modrých Matúš Kira.

Okolo rodáka z Kolonice je opäť rušno. Po vydarenej sezóne sa znovu klebetí o jeho odchode do iného klubu, o čom však on sám veľmi hovoriť nechce.

„V Michalovciach mám stále platnú zmluvu, takže s nimi sa zatiaľ budem pripravovať. Ostatné veci nechávam na svojho manažéra.“

Napokon sa dohodli

Trénerskému triumvirátu Anton Šoltis, Jozef Majoroš a Marek Rodák posledným májovým dňom vypršala platnosť kontraktov. O ich predĺžení začalo vedenie klubu s trénermi rokovať v piatok, avšak do pondelkového dopoludnia spoločnú reč nenašli.

„Chceme túto vec vyriešiť do 24 hodín. Verím, že sa dohodneme,“ uviedol Sabol.

Na obed nám už zvestoval radostnú novinu o tom, že trojica Košičanov zostáva pracovať v štruktúrach MFK Zemplín aj naďalej.

„Dohodli sme sa s nimi na pokračovaní spolupráce. Situácia sa teda rýchlo vyriešila a v utorok dopoludnia už budú viesť prvý tréning letnej prípravy,“ informoval nás Sabol.

Pod vedením Šoltisa tak kolektív od Laborca odštartuje už štvrtú sezónu, čo v našich končinách môžeme považovať za raritu.

„Podpísali sme zmluvy na jeden rok. Trošku sa to naťahovalo viac, ako sme my tréneri aj vedenie klubu predpokladali. Mali sme síce rôzne pohľady na vzniknutú situáciu, ale základ je, že sme sa dohodli a obidve strany sú spokojné,“ povedal Šoltis.

Prestup ohlásil aj Danko

Na prvom zraze chýbali viacerí legionári a hráči, ktorým skončili hosťovania, teda Sulley, Špiriak, Kountouriotis, Tounkara a Beskorovajnij. Ukrajinský stopér sa v sobotu stal majstrom sveta v kategórii do 20 rokov v drese našich východných susedov a čoskoro by sa mal zapojiť do prípravy Dunajskej Stredy, ktorej kmeňovým hráčom je.

Preč je aj Regáli, ktorý zamieril do Ružomberka, a otázne je zotrvanie poľského brankára Bieszczada.

Prestup ohlásil i odchovanec Danko. Nie však do iného klubu, ale do stavu manželského, keďže v sobotu sa oženil s dlhoročnou priateľkou Patríciou.

„V utorok sa k mužstvu majú pripojiť Vojtko, Casado a Špiriak, v stredu sa očakáva príchod Carrilla a Diarru, v sobotu má dôjsť Rota,“ prezradil Šoltis.

Kto bol na prvom zraze

Brankári Kira, Dehtiar, Dráb a hráči do poľa Turík, Danko, Žofčák, P. Kolesár, Petro, M. Kolesár, Grič, Trusa, Zacharkiv, Vojtovič, Špak, R. Begala a Sidor (z dorastu).

Prípravné zápasy MFK Zemplín

Streda 26. júna: súper v riešení (pravdepodobne Trebišov)

Sobota 29. júna: Kisvárda – Michalovce

Utorok 2. júla: Michalovce – Liptovský Mikuláš

Štvrtok 4. júla: Debrecín – Michalovce (dvojzápas)

Sobota 13. júla: Michalovce – Nowy Sacz (generálka)

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šoltisova misia v Michalovciach pokračuje. Podpísal novú zmluvu