Snoubordistka Medlová vynechá MS pre narazenú pätu

(Autor: ILUSTRAČNÉ TASR)
TASR|17. jan 2013 o 11:47

Medlová pred dvoma týždňami v americkom Keystone preletela dopad veľkého skoku a pristála z veľkej výšky na rovinu.

STONEHAM. Slovenka Klaudia Medlová nebude štartovať na snoubordových MS v kanadskom Stohename (17.-27. januára).

Talentovaná 19-ročná pretekárka sa mala vo štvrtok predstaviť v kvalifikácii disciplíny slopestyle, no zdravotné problémy jej neumožnili postaviť sa na štart.

Medlová mala byť najväčším slovenským želiezkom v ohni, ale narazená päta jej zabránila v štarte na vrcholnom podujatí.

"Reprezentačný tréner Marek Hliničan ma z dejiska MS informoval, že Klaudia má stále problémy s narazenou pätou a nie je schopná štartovať. Matej Matys má tiež zdravotné problémy, podľa všetkého zasiahol jeho organizmus nejaký vírus. Má vysoké teploty a preto ani v mužskej súťaži slopestylu nebudeme mať zastúpenie," informoval Martin Kupčo zo Slovenskej lyžiarskej asociácie.

Medlová približne pred dvoma týždňami v americkom stredisku Keystone preletela dopad veľkého skoku a pristála z veľkej výšky na rovinu.

Najviac si to podľa jej slov odniesla päta, na ktorú nemohla dostúpiť. Skúšala si ju obložiť gélovými vložkami, ale bolesť vyhrala nad jej ambíciou vyskúšať súťažiť.

Z troch členov sa tak výprava SR scvrkla na jedného aktívneho pretekára - Richard Rákoczy bude v akcii vo štvrtok 24. januára v kvalifikácii krosu, v sobotu 26. januára nasleduje finále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Snoubordistka Medlová vynechá MS pre narazenú pätu