Obhajuje titul majstra sveta. O'Sullivan však dosiahol nechcený rekord

Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. (Autor: wst.tv)
Jerguš Radačovský|29. mar 2021 o 08:05

Fenomenálny Angličan v tejto sezóne nevyhral ani jeden turnaj.

NEWPORT. Prekonávanie rekordov je pravidelnou súčasťou fenomenálneho hráča snookru Ronnieho O'Sullivana. Inak to nebolo ani na predposlednom bodovanom turnaji sezóny Tour Championship, ktorý sa konal vo waleskom Newporte.

Tentokrát však nejde o zápis, ktorý by Angličana tešil. Vo finále nestačil na Austrálčana Neila Robertsona 4:10 a stal sa prvým hráčom v histórii, ktorý v jednej sezóne prehral až päť finálových zápasov.

Robertson: Je mi ľúto súperov O'Sullivana

Okrem posledného turnaja neuspel na poslednej prekážke ani na Northern Ireland Open, Scottish Open, Welsh Open a Players Championship. Naposledy sa tešil v závere minulej sezóny, keď šiesty raz ovládol majstrovstvá sveta.

O'Sullivan sa herne netrápi, v rebríčku mu patrí skvelá druhá priečka, ale turnajový zápis mu chýba. V kariére vyhral už 37 bodovaných turnajov, nikomu sa nepodarilo získať viac, ale ďalší mu uniká.

"Ronnieho to bude len viac motivovať na majstrovstvách sveta. Pôjde tam veľmi odhodlaný. Je mi ľúto toho, kto proti nemu nastúpi v úvodných kolách," povedal víťaz Robertson, ktorý získal 20. triumf v kariére.

V tejto sezóne vyhral aj prestížny UK Championship, na ktorom po veľkej dráme zdolal svetovú jednotku Angličana Judda Trumpa 10:9. Potom si na okruhu dal pauzu a vrátil sa v úžasnej forme.

O'Sullivan: Musel som len sedieť

"Vzhľadom na hru súpera som predviedol vo finále najlepší výkon. Bolo to ešte lepšie predstavenie než na UK Championship. Celý zápas mi nič nechýbalo," pokračoval Robertson, ktorý tiež cíti, že má šancu zabojovať o svoj druhý titul majstra sveta.

V sheffieldskom divadle Crucible uspel v roku 2012, odvtedy bol ešte dvakrát vo finále. Naposledy sa dostal medzi najlepšiu osmičku. Vo svetovom rebríčku je momentálne na štvrtom mieste.

O'Sullivana ďalšia prehra navonok nemrzela. Súpera vychválil a vysvetlil, že jeho hru si užíval. V tejto sezóne sa vyjadril, že už hrá ako hobby a prehry neberie tragicky.

"Nikdy som nikoho nevidel hrať tak dobre. Bolo to neuveriteľné. Vyzeral, akoby hral na biliardovom stole. Gule potápal presne do stredu. Nemôžem tomu konkurovať. Musel som len sedieť a užiť si to. Bola to úžasná hra."

Finále malo veľkú kvalitu, o čom svedčí aj počet stobodových nábehov. O'Sullivan dosiahol dva, Robertson až päť. Maximum mali obaja rovnaký - 133 bodov.

Svetový šampionát je na programe od 17. apríla do 3. mája. Osmičku najlepších hráčov doplní osmička z náročnej trojkolovej kvalifikácie, ktorá sa odohrá od 5. do 14. marca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Obhajuje titul majstra sveta. O'Sullivan však dosiahol nechcený rekord